Petri Aho / Nelonen
08:10 - 30.10.2021 / musiikki / Findance
Vain elämää: Tuure Kilpeläinen esitti Jukka Poika -biisin Potentiaali - "Olen ollut ainakin 20 vuotta Jukka Pojan musan fani"

Eilen nähtiin Vain elämää -ohjelman 12. tuotantokauden tuorein jakso, jossa keskiössä oli Jukka Poika.

Tuure Kilpeläinen valitsi esitettäväkseen biisin Potentiaali, joka sisältyy Jukka Pojan vuonna 2012 ilmestyneeseen albumiin Yhdestä puusta.

- Jukka Pojan kohdalla olin karkkikaupassa. Yksi pitäisi valita niin monien ihanien biisien joukosta. Olen ollut ainakin 20 vuotta Jukka Pojan musan fani. Vanhempi matsku on pyörinyt kotona levylautasella 2000-luvulla tiuhaan. Jukalla on terävä, hauska ja irtonainen kynä. Biisit jakautuvat mielestäni ainakin kolmeen kategoriaan - hän operoi suvereenisti monenlaisten aiheiden kanssa: 1. hauskat ja 2. diipimmät ja 3. filosofiset biisit, Tuure Kilpeläinen kertoo.

- Tuottaja Samuli Sirviö taisi ehdottaa ensimmäisenä Potentiaalia. Biisi on filosofiaosastolta, Jukan julistavampaa elämänohjetta takavuosilta. Halusin muuttaa tekstiä vähän, mutta ainakin itselleni merkittävästi niin, että laulan itsestäni, omasta vaillinaisesta potentiaalistani. Ikään kuin niin, että Jukan läksy on mennyt perille ja kertaan oppimani. Biisin loppuun halusin vapauttavan maiseman, että tässä olemme menossa kohti suurta kauneutta, eikä jäädä enää kiinni vanhaan pölyiseen kirjaan ja tahmeaan turvakaiteeseen.

- Sain houkuteltua mukaan enkelikuoroon Chisun, Abreun ja Suvin. Kiitos tuhannesti. Vois mennä huonomminkin! Samuli Sirviö toimi tuottajana ja soittajana, aisaparina homman luomisesta kasaan, Kilpeläinen hehkuttaa.

Potentiaali Spotifyssa

Alkuperäinen Jukka Pojan Potentiaali Spotifyssa