Jussi TwoSeven
06:10 - 28.10.2021 / viihde / Findance
Taiteilija Jussi TwoSeven järjestää Motion Pictures -näyttelyn Stoan galleriassa - "katutaiteen rosoisuutta ja galleriataiteen kliinisyyttä"

Katutaidetaustaisen kuvataiteilijan Jussi TwoSevenin Motion Pictures -näyttely avataan Stoan galleriassa perjantaina 5. marraskuuta 2021. Luvassa kerrotaan olevan yhdistelmä katutaiteen rosoisuutta ja galleriataiteen kliinisyyttä. Luontoaiheiset teokset tuovat esille nykyajan elämäntavan aiheuttamia ongelmia ja kannustavat vaalimaan ympäristöä.

Maalausten lisäksi esillä tulee olemaan animaatioita. Ensimmäisen katutaideteoksista rakentuneen animaatioteoksen hän teki Oslossa 2017.

- Teoksen ideana oli ottaa kaupunkitilaa haltuun uudella tavalla, jolloin eri puolille kaupunkia tehdyt maalaukset yhdistyvät yhdeksi animaatioteokseksi. Sittemmin olen jatkanut animaatioteoksia myös taulupohjille ja galleriatiloihin ja lisännyt teoksiin enemmän myös yhteiskunnallista sanomaa, Jussi TwoSeven kertoo.

Animoiduissa videoteoksissa jokainen teoksen ruutu on oikea ulkotilaan tai taulupohjalle maalattu teos.


- Yleisö pääsee näin näkemään yksityiskohtaisesti matkaani kaupungeissa ja kokemaan uniikit teokset paikan päällä.

Katutaideteosten lisäksi Jussi TwoSeven on järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä (mm. Galleria Heino 2019, 2016, 2014 ja Make Your Mark -galleria 2018, 2011). Hänen teoksia kuuluu mm. Vantaan, Keravan ja Porin taidemuseon sekä Helsingin taidemuseo HAMin, Suomen taideyhdistyksen ja Heinon taidesäätiön kokoelmiin.

Motion Pictures -näyttely alkaa 5. marraskuuta ja päättyy 26. joulukuuta 2021.