Sven Simon / Ullstein Bild
12:10 - 26.10.2021 / viihde / Findance
Juha Vuorinen on jatkossa Bazar Kustannuksen kirjailija - DikDek saa jatkoa 2022

Oman kustantamonsa kautta tähän mennessä kirjoja julkaissut Juha Vuorinen kirjoittaa jatkossa Bazar Kustannukselle.

Bazar Kustannus tulee julkaisemaan Vuorisen seuraavat DikDek-romaanit kesästä 2022 alkaen.

DikDek-sarjaa lähdetään viemään myös Saksan markkinoille äänikirjoina. Tehdyn sopimuksen myötä koko Vuorisen aiempi kirjallinen tuotanto siirtyy Diktaattori Oy:ltä Werner Söderström Osakeyhtiön omistamalle Bazarille.

Vuorisen teoksia on myyty eri formaateissa jo yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Kaikki sai alkunsa Juoppohullun päiväkirja -blogista, josta tuli niin suosittu, että hän painatti sitä kirjan muotoon ensin keravalaisessa kopioliikkeessä. Sittemmin kulttimaineeseen noussut Juoppis on saanut monta jatko-osaa, joita on käännetty useille kielille. Vuorisen viimeaikaiseen tuotantoon kuuluvat mm. tositelevisiotuotannoille irvaileva äänikirjasarja Toisenlaiset Tempparit.


DikDek-sarja jatkuu ja ilmestyy myös saksaksi

Dekkareita räävittömästi parodioivan DikDek-sarjan keskeisiä hahmoja ovat portsari Tapio ”Tapsa” Mäkilä, joka tekee yksityisetsiväkeikkaa Lars Underberg -nimiselle juristille sekä sekopäiset muusikot Händi ja Käppers. Sarjassa on ilmestynyt neljä kirjaa ja viides osa, Puerto Anus, ilmestyy heinäkuussa 2022. Tulossa ovat myös osat 6 ja 7.

Bazar lähtee emoyhtiönsä Werner Söderström Osakeyhtiön kautta tuottamaan jo julkaistuja DikDek-sarjan kirjoja äänikirjoina Saksaan, joka on Euroopan suurin äänikirjamarkkina tällä hetkellä.

- Olen puurtanut 23 vuotta omakustantajana ja saanut seurata aitiopaikalta kirja-alan historian ehkä suurinta myllerrystä. Nyt 54-vuotiaana pysähdyin miettimään, keskitynkö kasvattamaan perheemme kustantamoa ja panen kaikki panokseni siihen, vai paneudunko siihen, miksi kustantamoita on olemassa. Valitsin jälkimmäisen ja panen jatkossa kaiken tarmoni tarinoiden tekemiseen ja annan ammattitaitoisten kustannusalan ihmisten jakaa ne eteenpäin, toteaa kirjailija Juha Vuorinen.

- Bazarille yhteistyö Juhan kanssa on ainutlaatuinen mahdollisuus niin kotimaan kuin ulkomaidenkin markkinoilla. Näemme digitalisoitumisen tuoman markkinamuutoksen pelkästään positiivisena asiana ja tähän tilaisuuteen päätimme yhdessä tarttua. Me pystymme tarjoamaan Juhalle isommat hartiat ja hän pääsee keskittymään nyt sisällön tuottamiseen, summaa Bazarin kustantaja Markus Lähdesniemi.