Ismo Pekkarinen / AOP
09:10 - 26.10.2021 / viihde / Findance
Pirkanmaa: Työllisyystilanne jatkaa myönteistä kehitystään - Tampereella työttömyys laski 21 prosenttia

Pirkanmaan työllisyystilanne on jatkanut positiivista kehitystään syyskuussa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski lähes 24 prosenttia ja lomautettujen määrä peräti noin 70 prosenttia edellisvuoden syyskuuhun verrattuna. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-palveluihin edelleen runsaasti lähes 12 300 kappaletta.

Pirkanmaalla oli syyskuussa 22 987 työtöntä työnhakijaa. Luvut lähestyvät lupaavasti koronapandemiaa edeltänyttä aikaa. Syyskuussa 2019 työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 21 519 henkilöä.

Pirkanmaan kunnista suurimmat muutokset syyskuussa tapahtuivat Sastamalassa ja Vesilahdella, joissa työttömien työnhakijoiden määrä laski 38 prosenttia edellisvuodesta. Kolmanneksi eniten pudotusta oli Nokialla - 36 prosenttia. Tampereella työttömyys laski 21 prosenttia.

Yli puolet pirkanmaalaisista työttömistä on toisen asteen koulutuksen saaneita. Korkeasti koulutettuja oli 23 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä laski eniten palvelu- ja myyntityössä, rakennus- ja valmistustyössä sekä erityisasiantuntijoiden työssä.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin syyskuussa yhteensä 12 227 kappaletta, joka on lähes elokuun ennätyslukemissa. Eniten eli 39 prosenttia uusista paikoista oli rakennus-, korjaus- ja valmistelutyössä, palvelu- ja myyntityössä niistä oli 19 prosenttia.

Koko Suomessa työttömyysaste oli syyskuussa 10,1 prosenttia. Työttömänä oli yhteensä 265 314 henkilöä, joista lomautettuina 21 065 henkilöä.

Tiedot selviävät Pirkanmaan ELY-keskuksen syyskuun työllisyyskatsauksesta.

Junttiräp ansaitsee oman Spotify-soittolistansa! - Spekti-uutuus Tirehtööri, vanha Portion Boys, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Teflon Brothers... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!