Alamy / AOP
14:10 - 25.10.2021 / viihde / Findance
46 miljoonaa katsojaa! Intia innostui suomalaisesta sulkapallohaasteesta

Sulkapallon sekajoukkueiden MM-kisat pelattiin Energia areenalla, Vantaalla syys-lokakuun vaihteessa.

Sudirman Cup toi Suomeen 16 huippujoukkuetta kisaamaan kahdeksan päivän sulkapallotapahtumaan ja mukana olivat lähes kaikkien eri pelimuotojen parhaat pelaajat.

Maailman toisiksi harrastetuimman urheilulajin suurimmat yleisöt ja harrastajamäärät tulevat Aasiasta, jossa turnauksen televisiolähetykset tavoittivat tälläkin kertaa yli 500 miljoonaa kotitaloutta.

Osana kisojen viestintää Sulkapalloliitto tuotti yhteistyössä Aasian internet- ja mediamarkkinoihin erikoistuneen Outpost Social Oy:n kanssa sisältöjä internet-alustoille Kiinaan ja Intiaan.


Suurimpaan suosioon nousi intialaisen Josh-aplikaation kanssa kehitetty videohaaste, jossa sulkapalloa tuli pomputella puolen minuutin aikana mahdollisimman monta kertaa. Intialaiset haastoivat sulkapallon Suomen mestarin Joakim Oldorffin omalla videollaan sekä kotimainen miljoonien seuraajien YouTube-ilmiö, pöytätennisvideoista tunnettu Pongfinity yhteisvideolla sulkapallolegenda Pontus Jäntin kanssa.

Joshin julkaistua haastevideot intialaiset intoutuivat kuvaamaan valtavan määrän pomputteluvideoita, joita katsottiin viikossa yhteensä yli 46 miljoonaa kertaa.

Intian kiellettyä TikTokin vuonna 2019 maahan on syntynyt useita vastaavia palveluita, joista Microsoftin ja Googlen osittain omistama Josh on 100 miljoonalla käyttäjällään markkinajohtaja ja yksi maailman ladatuimmista applikaatioista. Viime vuodet räjähdysmäisesti kasvanut Intian internet-markkina on käyttäjämäärältään suurin markkina mm. YouTubelle ja Facebookille ja oli sitä myös TikTokille ennen kuin palvelu suljettiin Intiassa.

Sudirman Cupin järjestänyt Suomen Sulkapalloliitto isännöi seuraavaksi kahdet EM-kisat. Helmikuussa pelataan mies-naisjoukkueiden EM-kisat Lahdessa ja huhtikuussa henkilökohtaiset EM-kisat Vantaalla.