Jessie Adler / Parad Media Oy / Yle
17:10 - 23.10.2021 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena nyt: Gen Z - "Edelliset sukupolvet ovat eläneet uskoen, että kehitys johtaa aina kohti parempaa"

Yle Areena on aloittanut uuden dokumenttisarjan Gen Z.

Sarja nähdään 1. marraskuuta alkaen myös Yle Fem -kanavalla.

Sanotaan, että nuoret ovat tulevaisuus, mutta voi olla vaikeaa kantaa koko maailmaa harteillaan, kun sekä oma että maapallon tulevaisuus herättävät epävarmuutta. Mahdollisuudet ovat rajattomat, mutta niin ovat kauhuskenaariotkin.

Edelliset sukupolvet ovat eläneet uskoen, että kehitys johtaa aina kohti parempaa. Mutta miltä näyttää nyt aikuistuvan sukupolven elämä? Tutkimusten mukaan nuorten tulevaisuudenkuva on synkempi ja tulevaisuuden tarjoamat äärettömät vaihtoehdot voivat saada kaiken tuntumaan samaan aikaan sekä innostavalta että ahdistavalta.

Lyhytdokumenttisarjassa kuusi suomenruotsalaista elokuvantekijää palaa lapsuutensa kotiseuduille etsimään pilkahdusta todellisuudesta, josta helposti puhutaan synkkään sävyyn. Voimakkaat henkilökuvat piirtävät esiin nuorten todellisuutta ja tulevaisuuteen liittyviä toiveita ja pelkoja.

Sarja koostuu kuudesta lyhytelokuvasta, jotka edustavat erilaisia tyylejä ja dramaturgian muotoja. Jokainen elokuva on itsenäinen teos, mutta samalla osa suurempaa kokonaisuutta. Ohjauksesta vastaa mielenkiintoinen ryhmä suomenruotsalaisia dokumentti- ja lyhytelokuvantekijöitä eri puolilta ruotsinkielistä Suomea.

artikkelin avainsanat:
Gen Z Yle Areena Yle Fem