Elisa Viihde Viaplay
02:10 - 23.10.2021 / tv-sarjat / Findance
Elisa Viihde -alkuperäissarja Ivalo jatkuu 19.12. - mukana nyt myös The Walking Dead -sarjasta tuttu John Finn

Elisa Viihde Viaplay jatkaa Ivalo-sarjaa 19. joulukuuta.

Toisen tuotantokauden tähtinä nähdään ensimmäisen kauden tapaan Iina Kuustonen ja Pihla Viitala. Iina Kuustonen kommentoi Juha Lankisen ja Jussi Hiltusen ohjaamaa sarjaa seuraavasti:

- Rakastin tehdä Ivaloa! Tällä kaudella oli paljon toimintaa, taistelukohtauksia ja uusia haasteita, mistä nautin. Ivalossa on todella hyvä, yllättävä ja mielenkiintoinen käsikirjoitus, jota oli palkitsevaa näytellä. Ivalossa yhdistyy draama ja toiminta, Lapin luonto ja kolmen sukupolven naisista koostuva perhe. Harvoin saa yhtä monipuolista ja mielenkiintoista roolia näyteltäväksi.

Mitä odottaa uudelta kaudelta? Uuden kauden 8 erityispiirrettä

1. Kutkuttavat kuvauspaikat

Sarjassa seikkaillaan muun muassa Suomen Lapissa ja Venäjällä, ja sarjan avulla on mahdollisuus matkata kiinnostavissa kohteissa. Sarjan keskeinen tapahtumapaikka on vanha luostari Murmanskissa. Luostarin ulkokohtaukset tehtiin Siuntiossa sijaitsevassa historiallisesti merkittävässä Suitian kartanolinnassa, joka on Suomen vanhimpia, asuttavassa kunnossa olevia rakennuksia. 1500-luvun puolivälissä rakennettu kartanolinna on parhaillaan myynnissä.

2. Tarkkaan treenattua taistelukoreografiaa

Toisella kaudella Iina Kuustosen hahmolla oli useita taistelukohtauksia, joita varten hän harjoitteli intensiivisesti. Tappelukohtausten taistelukoreografina on toiminut Tung Bui.


3. Monimutkaiset suhdekiemurat

Sarjan kantava teema on vanhempien ja lasten väliset suhteet. Nina kipuilee sarjassa oman vanhemmuutensa kanssa. Ninassa on työnarkomaanin vikaa, ja siksi hän on usein enemmän poliisi kuin äiti. Lisäksi Nina joutuu kohtaamaan oman isänsä, joka hylkäsi perheen heti Ninan synnyttyä.

Lisäksi sarjan sivujuonena on 12 vuotta sitten tapahtunut olympiajudokan murha, ja sarjassa käsitelläänkin myös valmentajan ja huippu-urheilijan monimutkaista suhdetta.

4. Kansainvälisesti poikkeuksellinen ohjaustyö

Sarja on Juha Lankisen ja Jussi Hiltusen yhteisohjauksen taidonnäyte. He ohjasivat yhdessä kaikki jaksot, mikä on kansainvälisesti hyvin poikkeuksellista sarjatuotannossa. Babylon Berlin -sarja on ohjattu samalla tavalla kolmen ohjaajan voimin.

5. Kivenkova käsikirjoitus

Sarjan käsikirjoittajana toimii Jussi-palkittu, entinen käsikirjoitustyön professori Iiro Küttner. Küttneriltä on juuri julkaistu myös ensimmäinen sarjakuvateos, Ville Tietäväisen kuvittama Harvennus.

6. Legendan paluu

Legendaarinen elokuvasankari Pertti Koivula nähdään pitkästä aikaa merkittävässä roolissa televisiosarjassa.

7. Upeat ruskamaisemat

Moni Ivalon fani toivoi sosiaalisessa mediassa toista kautta kuvattavaksi ruskakaudella. Tähän toiveeseen on vastattu, sillä toisen kauden maisemat sijoittuvat ruska-aikaan, kun ensimmäinen kausi vietettiin lumisissa talvimaisemissa.

8. Kansainvälinen näyttelijäkaarti

Sarjassa nähdään näyttelijöitä yhteensä kuudesta eri maasta. Mukana on näyttelijöitä muun muassa Hollannista, Latviasta, Liettuasta, Virosta ja Yhdysvalloista, ja sarjassa näyttelee esimerkiksi The Crownista ja The Walking Deadista tuttu John Finn. Sarjassa puhutaan myös useita eri kieliä kuten suomea, venäjää ja englantia.

Katso traileri alla: