Pixabay
02:10 - 20.10.2021 / viihde / Findance
Jouluapulaiset palkataan nyt - Suomessa tarjolla satoja työpaikkoja joulusesonkiin

Nopeimmat työnhakijat nappaavat itselleen pestin jouluapulaisena tai sesonkityöntekijänä jo nyt. Työnhakupalvelu Duunitorilla on tällä hetkellä auki satoja työpaikkailmoituksia, joissa etsitään apukäsiä joulun aikaan. Töitä löytyy muun muassa postin, logistiikan ja kaupan aloilta sekä ravintoloista.

Vaikka elämme vasta lokakuun puoliväliä, kannattaa keikkatyötä tai lisätienestejä kaipaavan kääntää jo katse joulua kohti. Työnantajat etsivät nimittäin apukäsiä joulusesonkiin juuri nyt. Tällä hetkellä jouluapulaisia etsitään työnhakupalvelu Duunitorilla yhteensä 339 työpaikkailmoituksessa.

Todellisuudessa työpaikkoja on huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yksittäisellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja sesonkityöntekijöitä.

Duunitorin työpaikkailmoitusten julkaisupäivät osoittavat, että jouluapulaisia rekrytoidaan pitkin vuotta, mutta vauhti kiihtyy syyskuusta eteenpäin ja viimeisiä apulaisia haetaan vielä uuden vuoden kynnyksellä.

Viime vuonna jouluapulaisia haettiin yhteensä 757 ilmoituksella, joista suurin osa julkaistiin loka- ja marraskuussa. Silloin etenkin ravintola-alaa koetelleet koronarajoitukset ja esimerkiksi pikkujoulujen perumiset luultavasti vaikuttivat jouluapulaisten tarpeeseen.

Tänä vuonna tilanne näyttää huomattavasti valoisammalta, sillä ilmoituksia on tähän mennessä julkaistu jo 713 kappaletta, eli 158 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Sesonkityö voi avata oven työelämään

Joulusesonki näkyy perinteisesti isosti postin ja logistiikan alalla sekä kaupan ja ravintola-alan asiakaspalvelutehtävissä – niin myös tämän vuoden työpaikkailmoituksissa. Tällä hetkellä sesonkityöntekijöitä etsivät isot työllistäjät, kuten Posti ja Alko.

Jouluapulaisen työnkuvan sesonkiluontoisuuden vuoksi työpaikkailmoituksissa korostuvat erityisesti henkilöstövuokrauspalvelut, kuten Barona, SOL ja Eezy. Henkilövuokrauspalvelun kautta työnhakija voi työllistyä esimerkiksi logistiikkakeskukseen, ravintolaan tai asiakaspalvelijaksi.

”Jouluapulaisena työskenteleminen on etenkin nuorelle hyvä tapa saada ovea auki työelämään ja kenties varmistaa jo kesätyöpaikka tulevalle kesälle, sillä useimmissa tehtävissä ei edellytetä aiempaa työkokemusta”, vinkkaa Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Anna Mäkelä.

Alan kokemus on kuitenkin eduksi esimerkiksi ravintola-alan sesonkiluontoisissa työtehtävissä, ja osassa tehtävistä se on myös välttämätöntä.