Harris Kjisik, VSU, WSP
06:10 - 19.10.2021 / viihde / Findance
Helsinki: Itäkeskus kehittyy, kaksi alustavaa suunnitelmaa tehty - suunnitteluperiaatteiden luonnos kommentoitavana verkossa

Helsingin kaupunki kehittää Itäkeskuksen aluetta, ja tulevaisuudessa muuttuu eniten alueen keskusta. Suunnitelmat ovat esillä verkossa ja niihin voi antaa palautetta Kerrokantasi-verkkokyselyssä 12.11. asti.

Kaupunki on tehnyt kaksi alustavaa suunnitelmaa Itäkeskuksen alueesta: Itäkeskuksen ja sen ympäristön suunnitteluperiaatteet ja Keskustakortteleiden ja pääväylien alustava suunnitelma. Itäkeskuksen suunnitteluperiaatteet perustuvat Helsingin yleiskaavaan ja aikaisempaan kilpailuun Itä-Helsingin keskustasta, joka ratkaistiin vuonna 2020.

Suunnitteluperiaatteissa määritellään muun muassa alueen täydennysrakentamista eli sitä, mihin voidaan rakentaa lisää. Lisäksi suunnitteluperiaatteissa kerrotaan alueella liikkumisesta, viheralueista ja muista julkisista kaupunkitiloista eli esimerkiksi aukioista ja kävelykaduista.


Suunnitelmia voi kommentoida verkkokyselyssä 12.11. asti

Itäkeskuksen alueen suunnittelussa tärkeitä tavoitteita ovat mm. suunnitella kaupunkia ilmastoviisaasti, täydennysrakentaa alueelle lisää asuntoja, muuttaa keskusta kaupunkimaiseksi ja viihtyisäksi sekä parantaa kävelijöiden ympäristöä ja viheralueita.

Tällä hetkellä suunnitellaan tarkemmin Itäkeskuksen keskustan aluetta, joka sijaitsee Itäväylän päällä ja sen vieressä. Samaan aikaan suunnitellaan pääväylien eli Itäväylän, Kehä I:n ja Meripellontien liikennettä.

Lisätietoa suunnitelmista löytyy verkosta ja Kerrokantasi -palvelusta: kerrokantasi.hel.fi. Kysely on auki 12.11. asti ja asukkailta toivotaan palautetta suunnitelmista.

Seuraavat askeleet

Suunnitteluperiaatteet työstetään valmiiksi talvella 2022. Työhön liitetään lisäksi suunnitelma keskustakortteleista. Tämän jälkeen suunnitteluperiaatteet etenevät päätöksentekoon kaupunkiympäristölautakuntaan. Hyväksymisen jälkeen kaupunki jatkaa suunnittelua ja tekee alueelle asemakaavoja.

artikkelin avainsanat:
Helsinki Itäkeskus