Sun Effects
05:10 - 19.10.2021 / viihde / Findance
Myllyn Parhaan Hyvinkää - kaurasta valoa -valotaideteos on oodi Hyvinkäälle ja kotimaiselle kauralle

Myllyn Parhaan Hyvinkää – kaurasta valoa -valotaideteosta pääsee ihastelemaan Hyvinkään kirjaston julkisivussa 28.–31. lokakuuta. Animaatioteos on osa Hyvinkään Halo -valotapahtumaa.

Hyvinkään Halo -valotapahtuma ilahduttaa eri puolilla kaupunkia 28.10.–7.11. Nyt kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma jakautuu kahteen osaan: ensimmäisellä tapahtumaviikolla valokeilassa on Hyvinkään kaupungin sekä hyvinkääläisten yritysten ja yhteisöjen toteuttamia valotaidekohteita. Toisella viikolla kulttuuri- ja taidelaitokset avaavat ovensa tapahtuman kävijöille. Tämän vuoden valotapahtuman teemana on Valon kipinä.

Myllyn Parhaan Hyvinkää – kaurasta valoa -teosta pääsee ihailemaan Hyvinkään kirjaston julkisivussa 28.–31.10. kello 18–22. Teos kertoo Myllyn Parhaan kotikaupungista Hyvinkäästä, kotimaisesta kaurasta ja vastuullisesta energiantuotannosta. Myllyn Parhaan biopolttolaitos tuottaa omasta käytöstä ylijäävää energiaa, jolla lämmitetään joka vuosi 150–260 hyvinkääläiskotia.

“2D- ja 3D-animaatiota yhdistelevässä teoksessa tämä energia matkaa valon kipinänä kaurapellolta myllylle ja kiertää sieltä hyvinkääläiskoteihin. Teoksesta voi löytää kaupunkilaisille tuttuja maamerkkejä, maisemia ja elementtejä, sillä Hyvinkää on ollut yksi teoksen innoittajista”, sanoo Myllyn Parhaan markkinointijohtaja Johanna Kemppinen.


Joka vuosi Myllyn Parhaan biopolttolaitoksessa 2,25 miljoonaa kiloa kaurankuoria, leseitä ja viljan puhdistusjätettä muuntuu lämpöenergiaksi sen sijaan, että se hävitettäisiin jätteenä. Kaurankuoripolttolaitos on ollut toiminnassa vuodesta 2007 lähtien ja sen avulla yritys on pystynyt korvaamaan fossiilisten polttoaineiden käytön kokonaan. Myllyn Paras on saanut hyvinkääläisyritysten energiatehokkuuspalkinnon vuonna 2013.

Energiatehokkuus on myös Hyvinkään Halon keskiössä. Tapahtumassa on esillä yhteensä 11 teosta ja kahdeksan uutta pysyvää arjen valaistuskohdetta. Yksi pysyvistä kohteista on Hyvinkään kaupungin toteuttama mittava sähkösaneeraus, jossa kaikkien sisääntuloväylien valaisimet vaihdetaan energiaa säästäviin ledeihin.

Valoviikkojen konseptissa taide ja kulttuuri yhdistyvät arjen valaistukseen niin kotona ja työpaikoilla kuin kaupunkikuvassakin. Tapahtumassa näytetään esimerkkejä siitä, miten hyvin suunniteltu valaistus voi toimia kaupunkilaisten iloksi pimeinä vuodenaikoina. Kaupunkilaiset, taloyhtiöt ja muut toimijat voivat myös ilmoittaa oman valaistuksensa tai valoteoksensa mukaan Halon oheiskohteeksi.

“Tapahtuma on kasvanut ja monipuolistunut vuosi vuodelta. On hienoa tuoda vuoden pimeimpään aikaan iloa ja valoa, ja päästä sitä kautta valmistautumaan joulun odotukseen. Tässä tapahtumassa on ilo olla mukana. Toivotan kaikki tervetulleiksi nauttimaan valotaiteesta ja valoviikkojen avajaishuumasta torstaina”, Myllyn Parhaan toimitusjohtaja Miska Kuusela sanoo.

Hyvinkään Halo -valotaidetapahtuma järjestetään 28.10.–7.11.2021. Valoteokset ovat esillä to-su 28.–31.10. kello 18–22. Valoviikot avataan juhlallisesti torstaina 28.10. kello 18.00 Hyvinkään torilla. Avajaisissa kuullaan myös Myllyn Parhaan toimitusjohtajan Miska Kuuselan puheenvuoro. Tapahtuman järjestää Hyvinkään kaupunki yhdessä paikallisten yritysten kanssa.