HBO Max
11:10 - 20.10.2021 / tv-sarjat / Findance
HBO Max aloittaa 14.11. tanskalaisen alkuperäissarjan Kamikaze - pääosassa Marie Reuther

HBO Maxin ensimmäinen tanskalainen uutuussarja Kamikaze saa Suomen ensi-iltansa 14.11. sunnuntaina. Merkitystä elämälleen etsivän Julien hurjaa matkaa seuraavan draamasarjan traileri on nyt julkaistu.

Kamikaze on koskettava draamasarja, jonka keskiössä on 18-vuotias hurmaava hurjapää Julie (Marie Reuther), joka etsii itseään ja merkitystä elämälleen menetettyään molemmat vanhempansa sekä veljensä lento-onnettomuudessa. Onnettomuuden jälkeen Julie huomaa äkkiä jääneensä yksin perheen valtavaan kartanoon. Hänellä on kalliita autoja autotallissa ja teoriassa kaikkea, mistä useimmat unelmoivat: nuoruutta, kauneutta, rahaa. Paljon rahaa. Mutta materialla ei tunnu enää olevan Julielle merkitystä, ja hänen on taisteltava löytääkseen elämälleen tarkoituksen. Julie päätyy lähtemään hurjalle matkalle, joka tempaa hänet kotimaastaan Tanskasta toiselle puolelle maailmaa.

Sarja perustuu Erlend Loen Muleum-nimiseen romaaniin.

“Parhaat tarinat ylittävät kielelliset ja maantieteelliset rajat. Kamikaze kuuluu niihin sarjoihin, jotka koskettavat katsojia kaikkialla. HBO Maxin kansainvälistyessä olemme innoissamme siitä, miten voimme antaa tilaajillemme ympäri maailman mahdollisuuden katsoa tätä tarinankerronnan taidonnäytettä samanaikaisesti. Pääosanäyttelijä Marie Reutherin poikkeuksellinen roolisuoritus ansaitsee tulla nähdyksi”, toteaa HBO Maxin EMEA-alueen johtaja Christina Sulebakk.


Kansainvälistä tunnustusta nuorelle pääosanäyttelijälle

Kamikaze sai maailmanensi-iltansa Series Mania -festivaaleilla Ranskan Lillessä, missä myös sarjan pääosanäyttelijä Marie Reuther voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon.

“Julien esittäminen on ollut mieletön kokemus. Tämä on ensimmäinen iso roolini, ja on tuntunut valtavalta lahjalta saada näytellä näin monitahoista hahmoa jo heti urani alkumetreillä! Hiukseni on ajeltu pois ja olen kieriskellyt aavikolla – aika hurjaa voida merkitä tällainen kokemus ansioluetteloon”, kuvailee Marie Reuther kokemuksiaan kuvauksista.

“HBO Maxin kanssa työskentely on mahdollistanut sen, että olemme voineet tehdä juuri sellaisen sarjan kuin halusimme. Kamikaze on villi, yllättävä tarina nuoresta naisesta, joka päättää olosuhteiden pakosta ottaa valtavan harppauksen kohti uutta elämää. Sarja tarkastelee universaaleja ihmisyyden teemoja ja tunteita, jotka koskettavat nuoren yleisön lisäksi laajaa katsojakuntaa. Henkilökohtaisesti olen todella ylpeä siitä, että tuotantoyhtiömme ja minä itse tuottajana olemme HBO Maxin ensimmäisen tanskalaisen alkuperäissarjan takana”, sanoo sarjan tuottaja Ditte Milsted.

Marie Reutherin lisäksi sarjaa tähdittävät Charlotte Munck (Julien äiti Astrid), Johan Rheborg (Julien isä Thomas), Mads Reuther (Julien veli Tom), Aleksandr Kuznetsov (Krysztof), Carla Philip Røder (Constance), Vidhi Kastebo (Sofia), Casper Kjær Jensen (Micke) ja Anders Matthesen (Psyko-Bo).

Kahdeksasta 30 minuutin mittaisesta jaksosta koostuva sarja on ensimmäinen tanskalainen Max Original -tuotanto. Sarjan tuottajana toimii Ditte Milsted tuotantoyhtiö Profile Picturesilta. Televisiosovituksen on käsikirjoittanut Johanne Algren, ja sarjan konsepti on Annette K. Olesenin käsialaa. Kamikazen on ohjannut Kaspar Munk, ja HBO Maxin vastaavina tuottajina toimivat Camilla Curtis, Hanne Palmquist ja Christian Wikander.

Kamikazen tuotanto on saanut Tanskan elokuvainstituutin julkisen palvelun tukea, ja sarjaa on kehitetty EU:n Creative Europe MEDIA -ohjelman tuella. Sarja tulee samanaikaisesti katsottavaksi Euroopan HBO Max -suoratoistopalveluissa sekä Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Katso traileri alla: