Image Source / AOP
15:10 - 15.10.2021 / viihde / Findance
Vastaperustettu Suomen seksologiliitto juhlii avajaisiaan - "kaikilla meillä on paikka ja tehtävä yhdenvertaisen seksologian edistämisessä"

Seksologian kenttä ei ole vielä inklusiivinen. Tähän uusi seksologien yhdistys haluaa Suomessa muutoksen. Suomen seksologiliitto ry on yhdenvertaisuuteen sitoutunut toimija, joka kutsuu mukaansa monialaisia yhteiskunnallisia tekijöitä, niin yksilöitä kuin myös yhteisöjä. Jäseniä yhdistää halu edistää aidosti moninaista seksologiaa.

“Seksologiliitto on paikka, jossa jäsen saa arvostusta ja tukea, teemme yhdessä työtä sen eteen, että seksologia Suomessa olisi aidosti moninainen, ei esimerkiksi yksistään valkoinen. Kutsumme mukaan toimijoita yli alojen – kaikilla meillä on paikka ja tehtävä yhdenvertaisen seksologian edistämisessä”, kertoo hallituksen jäsen, seksuaalikasvattaja Rita Holm.

Seksologiliitto on yhdistys, joka tarjoaa kaivattua arvolähtöistä toimintaa seksologian tunnettuuden edistämiseksi. Toiminnan tavoitteena on moniammatillisen yhteistyön kasvattaminen sekä alan kysymysten parissa toimivien vertaisuuden ja ammatillisuuden tukeminen. Seksologiliitto haastaakin itsensä ja koko seksologian kentän tekemään tekoja inklusiivisemman seksologian toteutumiseksi.

“Palveluntarjoajien ja ammattilaisten tulee edustaa koko väestöä. Seksologiliiton toiminnassa sitoudumme ajatukseen siitä, että jokaisen asiakastyötä tekevän tulee olla valmis tarkastelemaan kriittisesti myös omia tietojaan, asenteitaan ja toimintatapojaan. Pidämme tärkeänä etuoikeuksien tunnistamista ja niiden vaikutuksista tietoiseksi tulemista seksologian parissa”, kertoo hallituksen puheenjohtaja, kliininen seksologi Tiina Vilponen.


Seksologiliiton päätapahtuma on valtakunnallinen seksologian konferenssi Oodi seksuaalisuudelle, joka toteutuu Maailman seksuaaliterveyspäivän aattona 2.-3.9.2022 Helsingin keskustakirjastossa Oodissa.

Suomen seksologiliiton avajaiset pidetään perjantaina 15.10. klo 16.30-17.30 Oodi keskustakirjastossa ja Instagramin live-tapahtumana @seksologiliitto tilillä. Puhujina tapahtumassa ovat muun muassa Emmi Nuorgam, Marja Kihlström ja Panda Eriksson. Tilaisuudessa on avoimet ovet.