Viaplay
02:10 - 13.10.2021 / tv-sarjat / Findance
Viaplay aloittaa ensi vuonna uuden alkuperäissarjan North Sea Connection - Alida Morberg pääosassa

Idyllisen kalastajakylän tyynen pinnan alla myrskyää. ”North Sea Connection” on Viaplayn uusi kansainvälinen alkuperäissarja, jonka rooleissa nähdään muun muassa ruotsalaistähdet Alida Morberg ja Claes Ljungmark. Kuvaukset on juuri aloitettu Irlannin Roundstone Harbour’ssa, ja sarja saa ensiesityksensä Elisa Viihde Viaplayssa ensi vuoden aikana.

North Sea Connection on moderni draamatrilleri, joka sijoittuu rauhalliseen, muusta maailmasta eristyksissä elävään kalastajakyläyhteisöön Connemaran Roskillanessa. Kylässä asuvan Kennyn perhe on kalastanut Irlannin länsirannikolla sukupolvien ajan, mutta nyt, perheen nuorimmainen, Ciara, voi hyvinkin olla suvun viimeinen, joka jatkaa perinnettä. Hänen veljensä Aidanin (Kerr Logan) vaarantaessa koko perheen osallistuessaan huumelastin kuljetukseen merellä, on Ciaran rauhoiteltava kartelli ja löydettävä tapa perheelle selviytyä.

Ruotsalaistähti Alida Morberg nähdään sarjassa tarmokkaan ja tunnollisen poliisin, Tuvan, roolissa. Tuva työskentelee kovasti osoittaakseen kykynsä esimiehelleen, samanaikaisesti taistellen nuorena naispoliisina kohtaamiaan ennakkoluuloja vastaan.

”Poliisin rooliin hyppääminen on haaste, joka vaatii itseltäni aivan uusia ominaisuuksia. Poliisina minun on oltava käytännönläheinen ja auktoritäärinen, pystyttävä nopeisiin päätöksiin ja olla hereillä vaarallisissa tilanteissa. Minä taas olen luontaisesti tunneihminen, joka analysoi ja pohtii asioita paljon. Minulla on ajoittain naiivi luottamus ihmisiin, ja uskon kaikista vain hyvää”, sanoo Alida Morberg.


Alida Morbergin lisäksi sarjan muissa rooleissa nähdään tunnettuja näyttelijöitä, kuten Claes Ljungmark (Borg), Lydia McGuinness (Wild Mountain Thyme) sekä Kerr Logan (Alias Grace).

”North Sea Connection on vahva kertomus, joka tuo yhteen rauhallisen, kauniin ympäristön, jännittävän tarinan, ja uskomattoman taitavat lahjakkuudet – niin kameran edessä kuin takana. Sarjalla on erinomaiset edellytykset jännittävälle trillerille, ja on hienoa päästä lisäämään se osaksi vahvoja kansainvälisiä Viaplay Original -tuotantoja, ylistää Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer, Nordic Entertainment Group.

Viaplay-alkuperäissarjan North Sea Connection on käsikirjoittanut Mark Greig (Bulletproof) ja sen ohjaavat Paul Murphy (Red Election) ja Hannah Quinn (The Stranger). Sarjan tuotannosta Viaplaylle ja Irlannin yleisradioyhtiö RTÉ:lle vastaavat Jess Pope, Christian Alveborg, William Diskay sekä Jonas Fors (MOPAR Studios), Jon Petersson (Nordic Entertainment Group), David Crean (RTÉ), sekä Tristan Orpen Lynch ja Aoife O’Sullivan (Subotica). Sarjan tuottaja on Nell Green (You Were Never Really Here).


Kansainvälisestä jakelusta vastaa A+E Networks® International. Tuotannon rahoittamiseen osallistuvat Screen Ireland, Broadcasting Authority Ireland (BAI) ja Western Region Audiovisual Producers (WRAP) -rahasto.

Kaiken kaikkiaan kuudesta 45 minuutin jaksosta koostuva sarja saa ensiesityksensä Elisa Viihde Viaplayssa ensi vuoden aikana.