Eveliina Laitanen
16:10 - 11.10.2021 / tv-sarjat / Findance
Tältä näyttää uusi Ruutu-alkuperäissarja Koskinen - pääosissa Eero Aho, Maria Ylipää ja Turkka Mastomäki

Ruudun alkuperäissarjojen kattaus kasvaa uudella rikosdraamasarjalla 29. marraskuuta. Koskinen seuraa Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikköä ja sarjaa tähdittävät muun muassa Eero Aho, Maria Ylipää ja Turkka Mastomäki. Sarja perustuu Seppo Jokisen luomaan Koskinen-kirjasarjaan, joka on kuvannut poliisien työtä jo lähes 25 vuoden ajan. Koskinen-sarjalle kuvataan parhaillaan jo toista tuotantokautta.

Ruudun uusi alkuperäissarja Koskinen seuraa komisario Sakari Koskista ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä. Jännitteinen ja realismista ammentava rikossarja perustuu Seppo Jokisen Koskinen-romaaneihin. Tv-sarja tuo kirjojen tapahtumat nykypäivän Tampereelle ja yksi kirja käsitellään aina kahdessa Koskinen-jaksossa. Sarjalle on tilattu jo toinen tuotantokausi, jota kuvataan parhaillaan.

Koskinen-alkuperäissarjan nimiroolissa nähdään pitkän uran kotimaisissa sarjoissa ja elokuvissa tehnyt Eero Aho. Koskisen kiireiseen rikostiimiin kuuluvat Ulla Lundelin (Maria Ylipää), Risto Pekki (Turkka Mastomäki), Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel), Roine (Pertti Sveholm) ja Taru (Anna Ackerman). Sarjassa tutustutaan myös Koskisen vaimoon Raijaan (Petra Karjalainen) ja poikaan Anttiin (Samuel Kujala).

Sarjan ensimmäisellä kaudella Koskinen ja tiimi tutkivat muun muassa sarjamurhaa, epäonnistunutta jalokiviryöstöä, psykiatrisessa sairaalassa tapahtuvaa murhasarjaepäilyä ja tuhopolttoa. Koskinen joutuu työssään kestämään raakoja rikoksia, minkä vuoksi hänellä on vaikeuksia löytää tasapainoa ja rauhaa omassa yksityiselämässään.

"Koskinen tarjoaa rikosdraamojen ystäville kiinnostavan ja jännitteisen maailman, jossa he pääsevät pohtimaan poliisien tutkimusten kautta kuka tai ketkä ovat rikosten takana. Sarjan sydämessä on Eero Ahon upeasti tulkitsema komisario Koskinen, jonka omat haasteet turvattomuuden ja periksiantamattomuuden kanssa tuovat inhimillisyyttä poliisin arkea kuvaavaan sarjaan", kertoo Koskinen-sarjan pääohjaaja Lauri Nurkse.


Riku Suokas toimii toisena ohjaajana ja on myös sovittanut kirjat tv-sarjan käsikirjoitukseksi yhdessä Heikki Syrjän kanssa. Aito Media tuottaa sarjan yhteistyössä Nelonen Median ja Elisa Viihteen kanssa. Sarjan vastaavina tuottajina toimivat Ilkka Hynninen ja Ella Piesala sekä tuottajana Erna Aalto. Sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa LS Distribution/Mediawan.

Koskinen-sarjalle järjestetään Tampere-talossa fanitapahtuma 22.11. ja Tampereella voi myös osallistua Amazing Walksin järjestämälle Koskinen-kävelykierrokselle. Ensimmäisen Koskinen-kauden perustana olevat Seppo Jokisen kirjat julkaistaan tänä syksynä uusina, yhtenäisen sarjailmeen saaneina pokkareina.

Katso traileri alla: