Kustantamo S&S
19:10 - 09.10.2021 / viihde / Findance
Vaula Helin & Paula Ojanen: Jatulintarha - Lisääntymisemme oudot polut -kirja julki 15.10.

Vaula Helinin ja Paula Ojasen koskettava kirja Jatulintarha – Lisääntymisemme oudot polut kertoo kahden naisen tiestä äidiksi.

Kumpikaan polku ei ollut yksinkertainen, itsestään selvä tai vapaa omista epäilyksistä tai ympäristön asenteellisuudesta. Kirjallisesti taitavassa ja herkässä tekstissä ratkotaan todellisia elämän ja kuoleman kysymyksiä ja mietitään, mitä todella valitaan, kun valitaan haluta äidiksi.

Jatulintarha – Lisääntymisemme oudot polut kertoo kahden naisen, itsellisen ja parisuhteessa elävän, tarinan lapsettomaksi tulemisesta, äidiksi haluamisesta ja selviytymisestä lapsettomuushoitojen sokkeloissa. Jatulintarhan polun etappeja ovat muistojen, haaveiden ja tunteiden lisäksi lapsettomuusklinikan toimenpidehuoneet ja naistensairaalan vastaanotot, joissa naiskehon lisääntymispotentiaalia ja -elimiä kannustetaan ylisuorituksiin, tutkitaan, piikitetään, kuvataan, imetään, runnotaan ja kaavitaan. Jatulintarhassa kuljetaan matka lapsettomuuden synkästä yöstä haaleaan aamunkajoon, jossa on luovuttu ja päästetty irti paljosta, mutta löydetty takaisin valoon, tavalla tai toisella.


Vaula Helin on helsinkiläinen sosiaalipsykologi ja tutkija, joka ei saanut neljän vuoden lapsettomuushoidoissa puolisonsa kanssa yhtään elävää lasta.

Paula Ojanen on helsinkiläinen opettaja, sanataiteilija ja aktivisti, joka kärsi elämäntilannelapsettomuudesta kuuden vuoden ajan.

Vaula Helin & Paula Ojanen: Jatulintarha – Lisääntymisemme oudot polut ilmestyy 15. lokakuuta.