Olivia Restaurants
08:10 - 05.10.2021 / viihde / Findance
Helsingin paraatipaikoille avataan kaksi Olivia-italialaisravintolaa vuoden 2022 aikana

Helsingin paraatipaikoille avataan kaksi italialaisravintolaa vuoden 2022 aikana. Päärautatieaseman vanhaan lippuhalliin avaa ovensa tammikuussa Olivia Central Station ja keväällä Kluuvikadulle avautuu Olivia Kluuvi.

Olivia tarjoaa ravintoloissaan herkullisen elämysmatkan eri puolille Italiaa. Ravintoloihin ja niiden ainutlaatuisiin erityispiirteisiin on haettu inspiraatiota Italian suosikkikaupungeista, kuten Roomasta, Napolista ja Milanosta. Kaikki ravintolat ovat erikoistuneet tietyn alueen ruoka-annoksiin: rautatieaseman Oliviassa pääsee makumatkalle Milanoon ja Kluuvissa nautitaan roomalaisia herkkuja.

“On upeaa viimein päästä viimein avaamaan ravintoloita Suomeen, kun sopivat tilat löytyivät vuosien etsinnän jälkeen. Meille oli tärkeää löytää riittävän isot tilat keskeiseltä sijainnilta, jonne oli mahdollisuus rakentaa terassi. On mahtavaa olla mukana rikastuttamassa Helsingin ruokatarjontaa ja luomassa italialaisia ruokaelämyksiä”, sanoo Olivia Restaurantsin Suomen Country Manager Juha Räsänen.

Olivia Central Station -ravintola avataan Helsingin päärautatieaseman vanhaan lippuhalliin tammikuussa. Tila on remontoitu yhdessä museoviraston kanssa historiaa ja Eliel Saarisen suunnittelemaa arvokiinteistöä kunnioittaen. Ravintolaan tulee 320 asiakaspaikkaa ja tilasta avataan kulku 300-neliöiselle terassille, joka rakennetaan Kaivokadun puolelle. Terassilla on 250 asiakaspaikkaa.

“Ravintola palauttaa lippuhallin vanhaan loistoonsa. Tätä upeampaa sijaintia ja paikkaa ravintolalle ei voisi olla – rautatieasema on kansainvälisesti tunnettu suomalaisen arkkitehtuurin ikoni. Sinne on kunnia avata ravintola”, Räsänen sanoo.

Roomalaisia herkkuja ja tunnelmaa pääsee maistamaan puolestaan keväällä 2022 avattavassa Olivia Kluuvissa. Ravintola tulee kahteen kerrokseen Kluuvikadulle Aleksanterinkadun ja Yliopistonkadun väliin. Ravintolassa on 250 asiakaspaikkaa.


Intohimona Italia

Olivia on saanut alkunsa aidosta rakkaudesta Italiaan ja italialaiseen keittiöön. Ruoka valmistetaan aina alusta asti itse laadukkaista raaka-aineista, jotka tuodaan itse Italiasta. Palava kiinnostus Italiaa kohtaan on Olivian toiminnan perusta. Henkilökunta matkustaa sinne säännöllisesti oppimaan, kehittymään ja saamaan inspiraatioita.

Norjassa ja Ruotsissa Olivia-ravintolat ovat olleet hyvin suosittuja, ja niihin on tultu herkuttelemaan pitkänkin matkan päästä. Olivian suosituimpia annoksia ovat herkullinen kanapasta Pollo ubriaco, maukas häränlihapasta Pasta di Manzo ja Parma-pitsa, joka saa makunsa aidosta italialaisesta parmankinkusta Prosciuotto di Parmasta.

Olivia tarjoaa maukkaita cocktaileja ja laajan valikoiman viinejä kaikilta Italian suosituilta viinialueilta. Ravintoloiden cocktail-menussa on tarjolla sekä klassisia italialaisia suosikkijuomia, kuten Aperol Spritz, Bellini ja Negroni, että moderneja ja leikkisiä drinkkejä italialaisella twistillä.


Olivialle työntekijöiden tyytyväisyys on ensiarvoisen tärkeä asia ja henkilökunnasta pidetään hyvää huolta. Siitä tunnustuksena se sai syyskuussa Norjassa Great Place to Work -sertifikaatiin. Lisäksi Olivia listattiin Euroopan 16. parhaaksi työpaikaksi omassa kategoriassaan.

Olivia on avannut viime vuosina useita menestyviä ravintoloita Norjaan ja Ruotsiin. Ensimmäinen ravintola avattiin Oslossa vuonna 2006, ja nyt ravintoloita löytyy Norjan kaikista isoista kaupungeista. Ruotsissa Olivia on valloittanut jo Göteborgin ja Tukholman.