Pixabay
11:10 - 11.10.2021 / musiikki / Findance
Abiza Winter Festival valtaa Helsingin Jäähallin helmikuussa - mukana mm. Evelina, Rosa Coste ja william

Helsingin Jäähallin valtaa helmikuussa uusi erityisesti lukiolaisille ja muille opiskelijoille tarkoitettu festivaali. Abiza Winter Festival pidetään perjantaina 11. helmikuuta, ja sen lavalle nousevat mm. Evelina, william ja Rosa Coste sekä monia DJ:tä ja yllätysesiintyjiä.

Abiza Winter Festivalin liput maksavat Ticketmasterissa 31.10. asti 36,50 euroa ja sen jälkeen 39,50 euroa. Festivaali on sallittu kaiken ikäisille. Lisäksi alueella on erillisiä anniskelualueita 18 vuotta täyttäneille

Festivaalipäivänä, 11. helmikuuta, pidetään monessa koulussa vanhojen tanssit. Festivaali sopiikin hyvin vanhojen tanssijoiden iltajuhlaksi, sillä vanhojen päivien tanssijoilla on mahdollisuus juhlaruokailuun Jäähallin VIP-ravintolassa ennen festivaalin alkua. Monissa kouluissa on samoihin aikoihin penkkareita abiturienteille, jotka ovat niin ikää festivaalin tavoittelemaa kohderyhmää.

– Suomesta on puuttunut tällainen kaikille alaikäisillekin sopiva suuren luokan opiskelija- ja koululaisfestivaali. Monet lukiolaiset ja opiskelijat ovat vanhojen tanssien ja abijuhlien aikaan vielä alaikäisiä, eikä heillä ole pääsyä K-18 paikkoihin, kuten hotellijuhliin tai iltaravintoloihin. Abiza Winter Festival täyttää tämän aukon ja toivottaa tervetulleiksi niin alaikäiset kuin 18 vuotta täyttäneet, kertoo festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom.


Useiden koulujen Vanhojen päivän tanssiaiset pidetään Jäähallissa perjantaina 11.2. iltapäivällä. Näiden koulujen oppilaat voivat jäädä halutessaan paikan päälle ja aloittaa juhlat jo heti tanssien jälkeen. Abiza Winter Festival tavoittelee yleisökseen nuoria pääkaupunkiseudun lisäksi myös muualta Suomesta.

– Jäähallissa on runsaasti parkkitilaa, jonne nuoret voivat saapua tilausbussilla helposti mistä päin Suomea tahansa. Meillä on lisäksi suositella heille Jäähallin lähistöltä hotelleja, jonne he voivat mennä majoittumaan festivaalin päätteeksi ja jatkaa aamulla turvallisesti matkaansa takaisin kotipaikkakunnilleen, Lindblom toteaa.

Monet festivaalin yksityiskohdista, kuten vanhojen tanssijoiden juhlaillallisen ruokalista ja aikataulu on jätetty avoimeksi, sillä siihen osallistuville ruokailijoille halutaan antaa mahdollisuus päästä itse vaikuttamaan illallisen sisältöön.


– Jäähalliin kannattaa ehdottomasti tulla juhlimaan satojen muiden nuorten kanssa. Onpa sitten kyse vanhojen tanssien jatkoista, penkkareiden jatkoista tai etkoista tai hiihtoloman odottajaisista, Lindblom korostaa.

Festivaalin ovet avautuvat perjantaina 11. helmikuuta kello 18.00 ja juhlinta jatkuu ainakin keskiyöhön. Pääesiintyjät nousevat lavalle klo 20 alkaen. Esiintyjien tarkempi järjestys ja aikataulu ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.