Alamy / AOP
20:10 - 09.10.2021 / viihde / Findance
Elisa yhteistyössä Mustin ja Mirrin kanssa: Digitaalinen Paikannus-palvelu auttaa löytämään karanneen lemmikin

Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Elisa kehitti yhdessä Mustin ja Mirrin kanssa uudenlaisen lemmikkiperheiden hyvinvointia parantavan digitaalisen Paikannus-palvelun. Digitaalisella palvelulla voidaan lisätä ymmärrystä lemmikin ja perheen välillä, sillä sen avulla voi paitsi seurata lemmikin sijaintia ja aktiivisuutta, myös pitää kirjaa yhteiselon sujumisesta. Lisäksi verkon kautta toimiva palvelu mahdollistaa yhteydenoton lemmikkiin kilauttamalla.

Digitaalinen Paikannus-palvelu tulee luontevasti helpottamaan lemmikkiperheiden arkea sekä parantamaan hyvinvointia ja turvallisuutta. Palvelu syntyi yhdistämällä Elisan vahva tietoliikenne- ja IoT-osaaminen sekä Mustin ja Mirrin lemmikkien ja lemmikkiperheiden arjen asiantuntemus. Korona-aikana kotona lemmikkien parissa viihtyminen on yleistynyt merkittävästi, joten kysyntä tämän kaltaiselle palvelulle on kasvanut entisestään.

– Haluamme luoda turvallisempaa ja sujuvampaa arkea digitaalisilla ratkaisuilla verkon kautta. Paikannus-palvelulla sujuvoitetaan lemmikkiperheiden arkea innovatiivisella ja yksinkertaisella tavalla, ja autetaan heitä pitämään entistäkin parempaa huolta siitä, mikä on heille tärkeää. Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus, ja arjen helpottaminen digitaalisilla palveluilla edistää juuri tätä, kertoo Elisan IoT- ja älykoti-liiketoiminnasta vastaava Olli-Pekka Nokkonen.

Digitaalisella Paikannus-palvelulla voi paitsi paikantaa lemmikin reaaliaikaisen sijainnin esimerkiksi karkumatkalla, myös huolehtia sen riittävästä aktiivisuudesta, yhteiselon sujuvuudesta päiväkohtaisia merkintöjä käyttämällä sekä kilauttaa lemmikille esimerkiksi tottelevaisuus- tai yksinolon harjoittelun vahvistamiseksi. Korona-aikana lemmikkiperheet ovat viettäneet erityisen paljon aikaa yhdessä. Ihmisten vähitellen palatessa enemmän toimistoille, voi Paikannus-palvelun avulla myös lievittää eroahdistusta. Palvelu lisää lemmikkiperheen mielenrauhaa sekä paljon kaivattua ymmärrystä ihmisten ja lemmikkien välille.


Paikannus-palvelun ominaisuudet kehitettiin asiakkaita kuunnellen

Paikannus-palvelu toimii kiinnittämällä pienikokoinen laite lemmikkieläimen valjaisiin tai remmiin ja lataamalla sovellus omaan puhelimeen. Palvelu hyödyntää aktiivisuuden seurantaa, joka syntyy GSP-laitteen antaman liikemäärätiedon sekä rotukohtaisen liikuntamääräsuosituksen myötä. Jokainen lemmikki on kuitenkin yksilö, joten päivittäistä aktiivisuustavoitetta voi säätää juuri oman tarpeen mukaan.

– Palvelu on kehitetty lemmikkiperheiden toiveita ja tarpeita kuunnellen. Lemmikit ovat perheenjäseniämme ja kiinnostus lemmikkien hyvinvointiin onkin viime vuosina lisääntynyt. Pet Parenting -ilmiön vahvistuminen näkyy selvästi lemmikkien hyvinvointimarkkinan kasvuna. On upeaa, että digitaalisuudella voidaan lisätä turvallisuutta ja tunnistaa lemmikkien tarpeita paremmin, sanoo Mustin ja Mirrin maajohtaja Timo Tervo.

Yhä useampi suomalainen omistaa lemmikin. Korona-aikana lemmikkien määrä kasvoi ja esimerkiksi koiria rekisteröitiin 8,3 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Uusi suomipop-biisi tarinoi, mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

artikkelin avainsanat:
Elisa Musti ja Mirri Paikannus-palvelu