Heikki Järvinen
06:10 - 29.09.2021 / viihde / Findance
Tampereen Teatteri esittää Anastasia-musikaalin syksyllä 2022 - nimiroolissa Pia Piltz - "Elämäni unelma!"

Tampereen Teatteri esittää ensimmäisenä Suomessa musikaalin Anastasia. Suomen ensi-ilta nähdään 3. syyskuuta 2022. Lipunmyynti on jo käynnistynyt.

Musikaali pohjaa Romanovien suvun ja keisari Nikolai II:n perheen kohtaloon, ja siihen liitettyyn kiehtovaan mysteeriin. Taianomainen tarina kuljettaa Romanovien palatsista Venäjän vallankumouksen keskelle ja Pariisiin, missä nuori ja rohkea Anja etsii itseään ja menneisyyttään.

Suositusta animaatioelokuvastakin tutun tarinan on musikaaliksi luonut Tony-palkittu kolmikko: Terrence McNally, Stephen Flaherty ja Lynn Ahrens. Suomennoksesta vastaavat Reita Lounatvuori (teksti) ja Hanna Kaila (laulut).

Tampereen Teatteri on saanut luvan tehdä oman version tästä vuonna 2016 kantaesitetystä ja Broadwayn valloittaneesta musikaalista.


Pia Piltz on Anastasia: ”Älyttömän iso juttu”

Teoksen ohjaa Suomen eturivin musikaaliohjaaja Samuel Harjanne, joka ohjaa nyt ensimmäistä kertaa Tampereen Teatterissa. Pääosassa Anastasian nimiroolissa nähdään Tampereen Teatterin näyttelijä, upea ja valovoimainen Pia Piltz, joka tällä kaudella näyttelee Kotiopettajattaren romaani – Jane Eyre, Eikä yksikään pelastunut ja Saatana saapuu Moskovaan -näytelmissä. Aiemmista roolitöistään hänet muistetaan etenkin Anna Kareninana sekä rooleistaan musikaaleissa Notre Damen kellonsoittaja, Cats ja Les Misérables.

Rooleihin haettiin avoimen haun ja ison koe-esiintymistilaisuuden kautta. Piltz kävi läpi valintaprosessin kymmenien muiden nimirooliin hakeneiden kanssa. ”On uskomatonta, että Pia oli ollut koko ajan silmiemme edessä, mutta vasta koe-esiintymisissä huomasimme, että hän on Anastasia”, Harjanne iloitsee.


”Tämä on minulle älyttömän iso juttu”, Piltz kertoo. ”Elämäni unelma! Tällaiseen rooliin olen yrittänyt tähdätä kovalla työllä. On tosi kivaa ja jännittävää päästä tekemään Samuel Harjanteen kanssa töitä.”

Musikaalin lavastussuunnittelusta vastaa Marjatta Kuivasto, jonka kädenjäljestä saatiin nauttia myös Tampereen Teatterin edellisessä Notre Damen kellonsoittaja -musikaalissa. Kapellimestarina vierailee Marko Hilpo, koreografina Chris Whittaker, pukusuunnittelijana Pirjo Liiri-Majava ja videosuunnittelijana Toni Haaranen. Valosuunnittelusta vastaa Raimo Salmi, äänisuunnittelusta Ivan Bavard ja Jan-Mikael Träskelin.

Musikaalin muut näyttelijät ja esiintyjät julkistetaan syksyn 2021 aikana.

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!