Riku-Pekka Lappalainen
21:10 - 24.09.2021 / musiikki / Findance
Memoremains julkaisi uuden singlen Sympathy - lisää härmäläistä tappelupolkkaa sekä syntikkaan enemmän juustoa

Seinäjoella vuodesta 2016 kypsynyt moderni metalliyhtye Memoremains on tullut metalliskeneen rytinällä. Jo Memoremainsin viime vuonna ilmestynyt debyyttialbumi The Cost of Greatness erottui popmetallin massasta. Spotifyssä bändistä nauttii tällä hetkellä yli 70 000 kuulijaa joka kuukausi. Albumia on kokonaisuudessaan striimattu samassa musiikkipalvelussa reilut kaksi miljoonaa kertaa, ja Bring It On -single kutittelee jo puolentoista miljoonan kuuntelijan rajapyykkiä.

Bändin toista albumia enteilevä uusi single Sympathy hakee voimansa raskaasta musiikista, popista sekä jazzista, klassisesta ilmaisusta ja elektronisista sävyistä. Biisiin on tehty myös musiikkivideo.

"Videolla haluttiin tuoda nimenomaan yhtye ja uusi visuaalinen ilme esiin. Video kuvattiin loppukevään ensimmäisellä hellejaksolla ilmastoimattomassa tilassa, jossa hiki virtasi ja naama punotti. Ilmassa oli siis lähes livekeikan fiilis", laulaja Johanna Ahonen muistelee.

Kaikilla tasoilla osaamistaan kehittävä, soundejaan terävöittävä ja ennen muuta biisejään armottomiksi killereiksi viilaava ryhmä löysi Sympathyn idean ikään kuin vahingossa: kosketinsoittaja Mikko Kujanpää havahtui biisiaihioon unen ja valveen rajamailla.

"Aamulla kuunneltu vaivaannuttava sävelmä herätti lähinnä myötähäpeän tunnetta, joten siitä usein tunnistaa hyvän biisiaihion", kosketinsoittaja Mikko Kujanpää toteaa ja lisää bändin lisänneen lopputulokseen muun muassa härmäläistä tappelupolkkaa sekä syntikkaan enemmän juustoa.

Sekä video että biisi eivät jätä kysymyksiä siitä, mistä on kyse, ja Ahonen tiivistää Sympathyn sanoman:

"Tekstin ideana on näyttää kaapin paikka niille, jotka sotkevat nokkansa muiden asioihin.”


Memoremains on:
Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

Katso video alla: