Aleksi Kauhanen
12:10 - 24.09.2021 / musiikki / Findance
Nelli Milan ja F julkaisivat yhteisbiisin Massii - "kaikki tuntuu kapitalistisessa yhteiskunnassa kietoutuvan aina rahaan"

Oulu – Helsinki – Berliini -akselilla vaikuttava laulaja-lauluntekijä/tuottaja Nelli Milan on kehittänyt musiikillista suuntaansa alkaen bändivetoisesta indieilmaisusta omaehtoiseen poppiin ja elektronisen musiikin tuotantoihin. Kehityskulku on kuultavissa tulevalla kaksiosaisella albumilla, josta saadaan syksyn aikana ulos housevaikutteinen Levottomat Luut I. Ensi vuonna se saa jatkoa popimmasta Levottomat Luut II -osasta.

Maistiaisena tulevasta kokonaisuudesta ilmestyy tänään ensimmäinen sinkku, discohousepläjäys Massii ft. F.

Nelli Milan kertoo uutuudestaan seuraavasti:

"Kun koronapandemian iskettyä maailma tuntui vihdoin havahtuvan siihen, että elää voi hieman hitaamminkin, olin ihan että 'no shit Sherlock'. Olen itse herkkä uupumaan ja kokenut aina tarkkailevani hieman sivummalta maailman hektistä menoa ja sitä miten kaikki tuntuu kapitalistisessa yhteiskunnassa kietoutuvan aina rahaan ja loputtomaan kasvuun. Näistä keloista ja tottakai kaipuusta tanssilattialle syntyi Massii, jonka F sinetöi hulvattomilla läpillään.”


Massii-biisiin julkaistiin samalla myös musiikkivideo, joka on katsottavissa artikkelin lopusta ja Youtubesta. Mukana videolla nähdään molemmat artistit ja vogue/queer art-duo Amanda & Lydia.

"Mulla oli pitkään visio Massii-biisin videosta. Kappaleen tuotantohan ammentaa disco- ja housemusiikista ja tuntui selkeältä että video kaipaa liikettä, eleganssia ja tanssia, ja mikäs sen luonnollisempaa tässä yhteydessä kun voguing. Kontrasti myös kiinnosti, koska alunperin vogue ei ole todellakaan ollut mikään massikeisareiden tanssi, päinvastoin. Alunperin New Yorkissa köyhät, usein perheistään ulos potkitut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat rodullistetut ihmiset pääsivät ballroomeissa larppaamaan posh-elämää ja glamouria, johon heillä ei tosielämässä juuri ollut siihen aikaan mahdollisuutta.


Massii-kappale irvailee kapitalismille ja tehokkuusajattelulle ja se sai mielestäni kiehtovan kerroksen, kun videolla vedetään vogueta nokat pystyssä posh-meiningillä. Oli todella upeaa saada suomalaisen vogue/ballroom-skenen sydämestä mielettömät Amanda ja Lydia mukaan, he todella toivat videoon sen kaipaaman glamourin."

Albumin ensimmäinen osa Levottomat Luut I julkaistaan 15.10.

Katso Massii-musiikkivideo alla: