TOMRA
22:10 - 15.09.2021 / viihde / Findance
Kuopio: Prisma saa TOMRA R1 -palautusautomaatin - kerralla säkillinen muovipulloja ja tölkkejä

Kuopion Prismassa voi nyt palauttaa juomapakkaukset nopeasti ja käsiä likaamatta uuteen TOMRA R1 -palautusautomaattiin. Kyseessä on alueen suurin ruokakauppa, joten asioinnin sujuvuuden kannalta on tärkeää, että pullonpalautus hoituu nopeasti ja vaivattomasti. Pullonpalautuksen suursyömäriksikin ristityn palautusautomaatin kitaan voi kätevästi kaataa suoraan kassista jopa yli sata tölkkiä ja muovipulloa.

Viime syksynä lanseerattu TOMRA R1 -laite on noussut suureen suosioon suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Se hotkaisee kerralla säkillisen juomapakkauksia eli noin 100 muovipulloa ja tölkkiä ja tekee palauttamisesta jopa viisi kertaa nopeampaa kuin perinteisellä palautusautomaatilla.

– Me hankimme TOMRA R1:n asiakkaidemme toiveesta. Helpottaa asiakkaiden asioimista, kun laitteeseen voi kaataa kerrallaan vaikka säkillisen tölkkejä ja pulloja. Olemme alueen ykkösruokakauppa ja Kuopio on Suomen suurin mökkikaupunki, joten meille saatetaan tulla tekemään koko viikon ostokset ja samalla halutaan hoitaa juomapakkausten palautus. Nyt se on nopeaa ja siistiä, toteaa Prismajohtaja Kirsi Jeskanen.

– TOMRA R1:set ovat saaneet aikaiseksi ilmiön ja määritelleet pullojen palauttamiselle uuden vaatimustason. Asiakkaat osaavat jo toivoa sellaisen hankkimista. Mitä sujuvampaa pullonpalautus on, sitä useampi osallistuu kierrättämiseen, kertoo TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Suomalaiset ovat innokkaita juomapakkausten kierrättäjiä. Suomessa palautettiin vuoden 2020 aikana noin 2 miljardia juomapakkausta.


Miten TOMRA R1 toimii?

1. Avaa luukku ja kaada tölkit ja/tai muovipullot laitteeseen.

2. Sulje luukku. Laite laskee ja lajittelee muovipullot ja tölkit.

3. Ota kuitti ja jatka ostoksille.

TOMRA R1 ei hyväksy lasipulloja, vaan ne tulee palauttaa muihin TOMRA-palautusautomaatteihin.