Jermain Hornborg
23:10 - 02.09.2021 / elokuvat / Findance
Max Seeck ja Joonas Pajunen ohjaavat yhdessä kauhutrillerin Koputus
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Menestysdekkaristi Max Seeck ohjaa Koputus-nimisen kauhuelokuvan yhdessä lapsuudenystävänsä, viestintäyrittäjä Joonas Pajusen kanssa. He ovat myös käsikirjoittaneet elokuvan yhdessä.

Solar Filmsin elokuvan päärooleissa nähdään Pekka Strang, Inka Kallen ja Saana Koivisto. Elokuvan kuvaukset alkavat lokakuussa 2021 ja teatteriensi-iltaan se tulee vuonna 2022. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Joonas Pajunen ja Max Seeck ovat molemmat halunneet tehdä kokoillan elokuvan jo nuoresta saakka. Koronapandemia antoi heille siihen mahdollisuuden.

“Elokuva on koronan lapsi, sillä samalla, kun Joonaksen kalenteri tyhjeni ja Maxin kirjailija- ja messuvierailut peruuntuivat, meille tuli mahdollisuus suunnitella ja käsikirjoittaa elokuva yhdessä. Toiste tällaista yhteistä aikaa ei todennäköisesti enää tule”, he sanovat.


Ystävykset suunnittelivat elokuvan tyylilajia huolella:

“On todella hienoa päästä tekemään suomalaista kokoillan elokuvaa, varsinkin nyt, kun Suomessa ei ole nähty paljoakaan suomenkielisiä kauhuelokuvia. Pohdimme elokuvan tyylilajia pitkään ja haimme inspiraatiota kansainvälisistä kauhuelokuvista.“


Seeck ja Pajunen luonnehtivatkin elokuvan monitahoista tyylilajia psykologiseksi kauhuelokuvaksi dekkarimaisella juonella, joka kehittyy jännityselokuvaksi.