Viaplay
05:10 - 30.08.2021 / tv-sarjat / Findance
Seuraava Viaplay-alkuperäissarja Ida Takes Charge perustuu Kjersti Halvorsenin esikoisromaaniin

Tummanpuhuvan humoristinen norjalaisdraamasarja Ida Takes Charge perustuu Kjersti Halvorsenin esikoisromaaniin ja sen ohjaa nouseva norjalaiskyky Rikke Griegesen. Sarjan pääosassa Elli Rhiannon Müller Osborne (‘Psychobitch’; ‘Utøya: July 22’) esittää Idaa, psykologian opiskelijaa, jolla on pakonomainen pelko terrorismiin. Kahdeksanosainen sarja nähdään Suomessa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.

Ida, joka on juuri saapunut Osloon, ei voi mitään tunteelleen siitä, että katastrofit – etenkin terrorismi, väijyy häntä aivan kulman takana. Ja kun hän tapaa Axelin, nuoren miehen jolla on yhteyksiä ”incel” (‘involuntary celibate’) alakulttuuriin, Ida onkin aivan vakuuttunut siitä, että Axel on tulevaisuuden kouluampuja, ja hänen tehtävänsä on tulevaisuuden katastrofin estäminen.

Kjersti Halvorsenin romaani nimettiin ehdolle arvostettuun norjalaiseen Tarjei Vesaasin esikoispalkintoon vuonna 2019. Sarjan ohjaaja, Rikke Gregersen, voitti lyhytelokuvallaan ’Dog Eat Dog’ Student Academy Award-palkinnon sekä BAFTA/LA Student Films Awardsin tuomariston erityispalkinnon, ja on sittemmin työskennellyt Gullruten-nimetyn ‘Sigurd fåkke pult’ tuotannossa.

Filippa Wallestam, NENT Groupin Chief Content Officer kommentoi: "Uusien tarinankertojien löytäminen on meille tärkeää kaikilla markkina-alueillamme. Nuoret lahjakkuudet Ida 'Takes Charge' -sarjan takana ovat Norjan eläväisen luovan skenen parhaimmistoa, joilla on vaikuttava määrä palkintoja ja meriittejä. Kuten katsojat yhä useammissa Euroopan maissa, ja pian myös Yhdysvalloissa, huomaavat, Viaplay uudelleenhahmottaa karttaa uniikkien pohjoismaisten tarinoiden osalta."


Rikke Gregersen: "Hiukan hermostuneena ja ylireagointiin taipuvaisena tyttönä Kjerstin romaani puhutteli minua. Vaikka sen teemat saattavat olla tummanpuhuvia, on sen sävy keveä, ja tätä olemme pyrkineet tuomaan esiin myös sarjassa. Ellin esittämä Ida on tuskaisa, hauska, sekä ennen kaikkea tutun oloinen."

‘Ida Takes Charge’ -sarjan (alkuperäisnimeltään ‘Ida tar ansvar’) muissa rooleissa nähdään Arthur Hakalahti (‘Skam’), Mohammed Aden Ali (‘17’) sekä Sofia Tjelta Sydness (NENT Groupin ‘Delete Me’). Sarjan tuottaa Anagram Norge ja sen kuvaukset suoritettiin Oslossa tänä kesänä.

NENT Groupin norjalaisen draaman julkaisuihin kuuluvat myös ’Furia’; ’Wisting’; ’Made in Oslo’; ‘Pørni’ sekä ´Koneisto´.