AlfaTV
06:10 - 28.08.2021 / musiikki / Findance
Syksyn Sävel -kilpailuun tuli lähes 300 uutta sävellystä

Syksyn Sävel -kilpailuun tuli lähes 300 uutta sävellystä. Kappaleiden lähettäneiden joukossa on monia tunnettuja artisteja ja lauluntekijöitä. Semifinaaleihin päässeet julkistetaan tiistaina 7.9. pressitilaisuudessa Folks Hotel Konepajassa Helsingissä.

– On hienoa huomata, että kilpailu saa edelleen aikaan tällaista liikehdintää. Ilmassa oli odotusta ja kyselyjä Syksyn Sävelen suhteen, mutta oli silti yllätys, että näin moni säveltäjä, sanoittaja ja artisti halusi lähteä mukaan. Luvassa on hieno kilpailu. Suuri kiitos kaikille, jotka ovat hakeneet mukaan kilpailuun, sanoo kilpailun johtaja Timo Suomi.

Mukana on muun muassa eri kilpailuista tuttuja esiintyjiä ja kansan rakastamia artisteja. Syksyn Sävel selvästi piristää ja luo musiikkikentän toimijoissa toiveikkuutta näinä ankeina aikoina. Kappaleiden joukossa on mukana eri musiikkityylien edustajia.

Tuomaristolla on edessään vaativa urakka löytää ehdokkaiden joukosta monipuolinen kattaus, jotta kilpailusta tulee mielenkiintoinen ja viihdyttävä kokonaisuus. Nyt tehtävänä on seuloa kahteen lokakuun alussa televisioitavaan semifinaaliin yhteensä 20 sävellystä. Tämän jälkeen tuomarointivastuu siirtyy katsojille. He äänestävät kahdesta semifinaalista jatkoon 12 kappaletta, jotka nähdään Syksyn Sävel -finaalissa AlfaTV:llä 16.10. klo 21.00. Kilpailun voittaja ratkeaa lähetyksen aikana puhelinäänestyksellä.


Kilpailukappaleiden taso ja määrä yllätti. Siksi suorien lähetysten lisäksi suunnitteilla on ylimääräinen ohjelma, jossa nähdään ja kuullaan kilpailusta pudonneet helmet.

– Olisi sääli jättää monta hyvää kappaletta ilman niiden ansaitsemaa laajempaa huomiota, sanoo Timo Suomi.

Tuomariston puheenjohtaja on Syksyn Sävel -kilpailun vuonna 1998 voittanut Marita Taavitsainen. Muut tuomarit ovat Kalevi Puonti (MagnumLive), Krista Westerlund (Gramofoni), Marja Ollakka (Radio Pooki) ja toimittaja Juha Veli Jokinen. Kilpailun juontavat Lola Odusoga ja Mikael Konttinen.

Marita Taavitsainen on innoissaan pestistään tuomariston puheenjohtajana.

– On upeaa että Syksyn Sävel puhalletaan uuteen lentoon! Tekemisen ilo ja tahto kuuluvat jokaikisessä sävelteoksessa. Nyt on vaan oltava rehellinen ja luotettava tunteeseen, Marita Taavitsainen kertoo.


Kilpailulähetykset AlfaTV:llä Keravan tv-talossa

1. semifinaali lauantaina 2.10.2021 klo 21.00
2. semifinaali lauantaina 9.10.2021 klo 21.00
Finaali lauantaina 16.10.2021 klo 21.00

artikkelin avainsanat:
AlfaTV Syksyn Sävel