Otava
20:10 - 24.08.2021 / viihde / Findance
Johanna Huhtamäki: Pakkopositiivisuudesta tasapainoon - "Onnellisuus ei synny ongelmattomuudesta"

31. elokuuta ilmestyvätä Johanna Huhtamäen Pakkopositiivisuudesta tasapainoon -kirja osoittaa, että onnellisuus on sivutuote, jonka voi saavuttaa kokonaisvaltaisella ja tasapainoisella elämällä.

Kannattaako onnellisuutta tavoitella? Voiko liika onnellisuus olla haitallista? Miksi negatiiviset tunteet ovat onnellisuuden kannalta olennaisia?

Epävarmuus värittää monen ihmisen elämää. Onnellisuutta tavoitellaan, mutta se tuntuu karkaavan yhä kauemmas. Onnellisuuden tavoittelu sen itsensä vuoksi saattaa jopa lisätä yksinäisyyden kokemusta, ja sitä kautta todennäköisyyttä olla onneton.

Epäonnistumisen tunteista huolimatta onnellisuus on kuitenkin mahdollista saavuttaa. Se ei löydy tekohymystä tai päälle liimatusta pakkopositiivisuudesta, vaan se rakennetaan hyvän ja tasapainoisen arjen palikoista. Kun emme jatkuvasti keskity ajattelemaan onnellisuutta, teemme itsellemme merkityksellisiä asioita ja meillä on mahdollisuus uppoutua onnistumisen kokemuksia tarjoaviin projekteihin, onni löytää meidät. Vaikka onni ei aina ole pysyvää, se voi silti olla kestävää.


Käytännönläheinen teos avaa onnellisuutta tutkitun tiedon näkökulmasta. Lisäksi se pureutuu sekä kirjailijan kokemuksiin että ajatuksia herättäviin tarinoihin. Teos käsittelee epätäydellisyyden ja epävarmuuden sietämistä, epäoikeudenmukaisuuden hyväksymistä sekä sitä, miten monipuoliset tunnekokemukset – myös negatiiviset – vahvistavat yksilön onnellisuuden kokemusta.

Johanna Huhtamäki (s. 1981) on diplomi-insinööri, valmentaja ja positiivisen psykologian asiantuntija. Hän tutkii menestystä ja valmistelee aiheesta väitöskirjaa. Huhtamäen suurena haaveena on todistaa tieteellisesti, että unelmista voidaan tehdä totta.