Duunitori
12:10 - 09.08.2021 / viihde / Findance
Työpaikkoja tarjolla huima määrä eri puolilla Suomea - Helsinki ja Tampere kärkisijoilla
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Avoimia työpaikkailmoituksia on julkaistu kesän aikana poikkeuksellisen paljon, ja syksyllä määrän odotetaan nousevan entisestään. Työnhakupalvelu Duunitori listasi kunnat, joissa on ilmoitettu eniten avoimista työpaikoista.

Työnhakupalvelu Duunitorilla julkaistiin heinäkuussa yli 43 000 työpaikkailmoitusta, mikä on 65 prosenttia prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Vuonna 2020 koronapandemia vaikutti työpaikkojen ja ilmoitusten määrään laskevasti, mutta merkittävää kasvua on tapahtunut myös vuoteen 2019 verrattuna.

Työpaikkailmoituksia julkaistiin heinäkuussa 2021 lähes 60 prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on vielä huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

Perinteisesti työpaikkailmoitusten määrä lähtee jyrkkään kasvuun elokuussa, joten syksy tuo luultavasti tullessaan työnhakijalle paljon uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi vuonna 2019 julkaistujen työpaikkailmoitusten määrä kasvoi heinäkuusta elokuuhun 35 prosenttia ja viime vuonna 19 prosenttia.


Näille 10 paikkakunnalle haetaan eniten työntekijöitä

Duunitorilta löytyy juuri nyt kaikkiaan yli 35 000 työpaikkailmoitusta. Ilmoitusten määrä vaihtelee kuitenkin paikkakunnittain, ja eniten avoimia työpaikkoja näyttää löytyvän pääkaupunkiseudulta, Tampereelta, Turusta ja Oulusta.

Työnhakijoilla on siis juuri nyt harvinaisen hyvä tilanne. Työnantajat sen sijaan kamppailevat osaajapulan kanssa esimerkiksi ravintola- ja matkailualalla sekä teollisuuden alalla.

Tampereen kauppakamarin johtaja Peer Haataja kuvaa Helsingin Sanomien artikkelissa (29.7.) Tampereen työvoimapulatilannetta huonoksi. Haatajan mukaan tilanne näkyy Pirkanmaan alueella kaikilla aloilla.

Ratkaisuna osaajapulaan tarjotaan työperäistä maahanmuuttoa, mutta moni työnantaja joutuu lisäksi miettimään uudella tavalla, kuinka houkutteleva on työnhakijoiden silmissä.

”Työnantajakuvan merkityksestä ja siihen panostamisesta on puhuttu pitkään, mutta puheista siirrytään usein käytäntöön vasta silloin, kun on pakko. Työnantajien houkuttelevuus punnitaan nyt toden teolla, kun osaajista käydään monella alalla kovaa kilpailua”, Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Anna Mäkelä ennustaa.

Duunitorilla avoimia työpaikkailmoituksia on tarjolla erityisesti rakennusalalla sekä myynnin ja kaupan alan tehtävissä.

Rakennusalan työpaikkojen runsasta määrää selittää osaltaan kohentunut taloustilanne, mutta myös se, että koronatilanteesta johtuen ulkomaista työvoimaa ei ole ollut totuttuun tapaan saatavilla.


Eniten avoimia työpaikkailmoituksia löytyy seuraavilta paikkakunnilta:

Helsinki (6 139 ilmoitusta)
Tampere (2 412 ilmoitusta)
Espoo (2 118 ilmoitusta)
Turku (1 897 ilmoitusta)
Vantaa (1 788 ilmoitusta)
Oulu (1 732 ilmoitusta)
Jyväskylä (977 ilmoitusta)
Kuopio (967 ilmoitusta)
Lahti (766 ilmoitusta)
Vaasa (582 ilmoitusta)