MTV Oy
06:10 - 09.08.2021 / tv-sarjat / Findance
Suomen kaunein koti -ohjelma jatkuu 31.8. - "Koko kausi pelkkää silmäkarkkia"

Lifestyleohjelma Suomen kaunein koti saa jatkoa uusin, 7. kauden jaksoin ti 31.8. klo 20 alkaen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Ohjelmassa tuomarit toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen kiertävät jälleen ympäri Suomen etsimässä vuoden kauneinta kotia.

Tällä kaudella Suomen kauneimmassa kodissa nähdään muun muassa upeita historiaa huokuvia koteja kaupungissa ja maalaismaisemissa. Vastapainona vieraillaan juuri valmistuneissa, moderneissa kodeissa, joiden suunnittelusta ovat vastanneet asukkaat itse omien tarpeidensa pohjalta. Jaksoihin mahtuu mukaan näiden lisäksi laaja kirjo kauniita, eri tyyleillä sisustettuja koteja muun muassa rintamamiestaloista, kivitaloista ja persoonallisista loft-asunnoista.

Tuomarit matkaavat ympäri Suomen etelästä itään, länteen ja Pohjois-Pohjanmaalle ihastelemaan kauniisti, persoonallisesti ja inspiroivasti sisustettuja koteja. Joka jaksossa Hanna, Sini ja Tero vierailevat kolmessa kodissa, joista he äänestävät yhden finaaliin. Lopuksi kymmenen finalistikodin joukosta katsojat saavat äänestää vuoden kauneimman kodin. Voittajakodin asukkaille on luvassa 10 000 euron rahapalkinto omien sisustushaaveiden toteuttamiseen.


Tuomareilla suuret odotukset kauteen

Tuomarikolmikko lähti innokkain mielin uuteen, mökkikauden jälkeen taas koteihin keskittyvään kauteen. Kolmenkymmenen uuden oven avaaminen on aina jännittävä ja ilahduttava asia.

"Koskaan ei voi tietää, mitä niiden takana odottaa, missä on punainen matto ja mikä on asukkaiden rakkain paikka omassa kodissaan. Eniten toivon aina persoonallisia ja rohkeita ratkaisija ja tietenkin hyvää makua", Hanna Sumari kertoo.

"Lähdin uuteen kauteen isoin odotuksin, sillä jo aiemmilla kausilla ollaan nähty niin upeita koteja ja viimeisimmällä kaudella kauniita mökkejä, niin jotenkin ajattelin, että tuleva kausi tulee olemaan entisiäkin upeampi, sillä kotoilu on ollut keskiössä ja ihmisillä on ollut aikaa koronan takia sisustaa ja rakentaa koteja", Sini Rainio komppaa.

"Odotukset ovat tietysti korkealla jo nimenkin myötä - Suomen kaunein koti - tähän ei pääse mukaan kuka tahansa. Ja toisaalta se, kun niitä koteja on niin laidasta laitaan. Välillä on moderneja, välillä hyvin askeettisia...mitä ikinä. Ja ne kertovat kaikki omaa tarinaansa, mikä on äärimmäisen hienoa. Koti tulee aina olemaan ilmiö, koska se on yleensä ihmisille niin rakas”, sanoo Tero Pennanen.


Loistava kattaus luvassa – koronavuosi näkyi kotien tasossa

Kaikki tuomarit ovat yhtä mieltä siitä, että korona-aika näkyi ihmisten kodeissa - niin käytännön asioissa kuten työpisteiden ilmestymisenä kuin sisustuksellisissa asioissa.

"On selvästi ollut aikaa laittaa kotia kuntoon ja sisustaa, pihat ovat myös kauniita", Sini Rainio kertoo panneensa merkille.

"Kyllä koronavuosi on varmasti vaikuttanut siihen, että meillä on ohjelmassa niin loistava kattaus. On ollut aikaa katsoa asioita "sillä silmällä" ja myös aikaa tehdä asioille jotakin", Hanna Sumari sanoo.

”Ohjelmassa nähdään aivan järjettömän hienoja mestoja ja ratkaisuja. Väitän että koronavuosi näkyy: ihmisillä on ollut aikaa ja halua sekä rahaa laittaa kotia kuntoon”, Tero Pennanen summaa.

Kausi korkataan rintamamiestaloilla, lopuksi nautitaan joulujaksoista

Uusi kausi aloitetaan jaksolla, jossa tutustutaan kolmeen ihastuttavaan ja keskenään hyvin erilaiseen rintamamiestaloon Espoossa, Helsingissä ja Kokemäellä. Toisessa jaksossa tuomarikolmikko suuntaa Konnevedelle, Porvooseen ja Kirkkonummelle upeasti sisustettuihin ja entisöityihin hirsitaloihin, ja kolmannessa jaksossa puolestaan kierretään Helsingin Kruunuvuorenrannassa samassa taloyhtiössä kolme erilaista loft-asuntoa, jotka ovat asukkaiden tarpeiden mukaisesti raakatiloista muokattuja, persoonallisia koteja.

Voittajan selvittyä päästään vielä nauttimaan joulun erikoisjaksoista. Suomen kaunein koti: Joulukodit -jaksoissa käydään jouluisissa kodeissa Hanna Sumarin johdolla. Yhteensä kolmessa joulujaksossa tutustutaan tunnelmallisiin joulusisustuksiin ja saadaan ihania joulukoristeluvinkkejä. Joulujaksot nähdään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelusta loppuvuodesta.