Atte Mäläskä
12:10 - 30.07.2021 / musiikki / Findance
Multi-instrumentalisti Osmo Ikonen julkaisee tänään ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa Yhden miehen armeija

TänäänYhden miehen armeija -sooloalbuminsa julkaiseva multi-instrumentalisti ja musiikkituottaja Osmo Ikonen on herätellyt suomenkielisen groovaavan popin ystäviä jo tovin singeillään. Leikitään et rakkaus ei voi kuolla, Mä voin skippaa taivaan sekä Aina ovat kukin tuoneet esiin hivenen eri puolta muun muassa Sunrise Avenuen riveistä sekä SuomiLOVE-bändin kipparina tutuksi tulleesta. artistista. Mukana on niin isoja tunteita kuin pilkettä silmäkulmassakin, kuten viimeisimmässä Gloria-singlessä saatiin huomata.

”Yhden miehen armeija kuvaa symbolisesti levyntekoprosessia, vaikka kyseinen biisi kertookin arjen sodasta ja rakkaudesta. Korona-aika antoi pitkään kaivatun mahdollisuuden keskittyä täysillä pelkästään omaan musaan, ja kun pandemia alkoi, näin tilaisuuteni tulleen ja eristäydyinkin heti studioon itsekseni. Tuloksena syntyi yksitoista uutta biisiä, jotka olen tuottanut, sanoittanut, säveltänyt ja sovittanut lähes täysin omin voimin", Osmo kertoo.

Samalla kyse on ensimmäisestä Osmon oman levymerkin East Road Recordsin julkaisusta. Aiemmin englanniksi levyttäneen Ikosen siirtyminen suomen kieleen oli hyvin luontainen askel:

"Rytmimusiikin vaikutteet kuuluvat vahvasti mun musassa aina, mutta tällä levyllä on myös aiempaa enemmän elämän pohdiskelua ja perinteisempää singer-songwriter-vibaa. Omalla äidinkielellä tekstien tekeminen on alkanut tuntua vuosi vuodelta luontevammalta, ja keikoilla on jäänyt fiilis, että suomenkieliset tekstit koskettavat suomalaisyleisöä voimakkaammin. Huomaan myös olevani kriittisempi suomenkielisiä tekstejä kohtaan, mutta silloinhan yleensä sanoituksista tuleekin parempia."


Osmo Ikonen aloittaa perjantaina keikkansa esiintymällä Pyhä Unplugged -tapahtumassa, virallinen levynjulkaisukeikka koittaa Helsingin G Livelabissa ensi viikon torstaina 5. elokuuta.

"Vaikka pandemia onkin ollut minulle musiikillisesti luovaa ja tuotteliasta aikaa, halu päästä keikoille yleisön eteen on aivan valtava. En malta odottaa, että pääsen vihdoin bändini kanssa esittelemään uunituoreet biisit tulevalla kiertueella!"


OSMO IKONEN: YHDEN MIEHEN ARMEIJA -LEVYNJULKAISUKIERTUE

30.7. Unplugged, Pyhä

5.8. G Livelab, Helsinki

2.9. Sellosali, Espoo
3.9. Kangasalatalo, Kangasala
4.9. KappeLive, Oulu
9.9. Suolahtisali, Äänekoski
10.9. Koutasali, Kajaani
11.9. Kitee-sali, Kitee
12.9. Pato-klubi, Kuusankoski
16.9. Virta-sali, Kalajoki
17.9. Raahesali, Raahe
18.9. Peltohovi, Kiuruvesi
24.9. Poleemi, Pieksamäki
25.9. Nuijamies, Lappeenranta

artikkelin avainsanat:
Osmo Ikonen