Elisa
06:10 - 29.07.2021 / viihde / Findance
Elisa: Pirkanmaan alueelle yhä monipuolisemmat ja luotettavammat tietoliikenneyhteydet

Elisa on vahvistanut jälleen mobiiliverkon ja kiinteän verkon yhteyksiään Pirkanmaalla. Lisäksi Valkeakoskelle, Sastamalaan, Parkanoon, Orivedelle, Hämeenkyröön ja Akaalle avautui 5G-verkko sekä Tampereen, Ylöjärven, Pirkkalan, Nokian, Lempäälän ja Kangasalan 5G-verkkoja laajennettiin uusille alueille.

Alkuvuoden 2021 aikana Elisa on parantanut mobiilin- ja kiinteän verkkonsa kattavuutta Pirkanmaalla muun muassa Tampereella, Pirkkalassa, Orivedellä ja Lempäälässä. Mobiiliverkon kapasiteettia on parannettu ja kiinteän verkon yhteys on nyt tarjolla yhä useammalle. Lisäksi Elisa avasi Valkeakoskelle, Sastamalaan, Parkanoon, Orivedelle, Hämeenkyröön ja Akaalle 5G-verkon sekä laajensi jo aiemmin avattua 5G-verkkoa Tampereella, Ylöjärvellä, Pirkkalassa, Nokialla, Lempäälässä ja Kangasalla.

5G tuo mukanaan merkittävästi enemmän kapasiteettia, joka mahdollistaa entistä nopeammat yhteydet ja enemmän käyttäjiä. Jo yli puolet Pirkanmaan alueen asukkaista asuu Elisan 5G-verkon alueella. Esimerkiksi Tampereella prosenttiosuus on jo yli 80. Kapasiteettia tarvitaan, sillä mobiilidatan käyttö on jatkanut kasvuaan koko korona-ajan.

– Kun korona-aika alkoi, ihmisten elämä kokonaisuudessaan siirtyi koteihin. Verkossamme tapahtui valtakunnallisesti merkittävä, yli 30 % kasvu mobiilidatan käytössä. Kasvu on jatkunut Pirkanmaan alueella tasaisesti koko koronavuoden ajan, ollen huhtikuussa 2021 noin 15 % korkeampi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana, Elisan Hämeen aluejohtaja b>Kalle Lehtinen sanoo.


Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli puolet suomalaista yli 100 paikkakunnalla. Suomalaisille luontevin paikka siirtyä uuden teknologian käyttäjäksi on ollut päätelaitteen vaihdon yhteydessä.

– 15 myydyimmästä puhelinmallistamme jo 10 on 5G-laitteita. Yritysten käyttöön ostetuissa laitteissa suhde on liki sama. Tämä kertoo siitä, että suomalaisten siirtyminen 5G:n käyttäjiksi kiihtyy koko ajan, Lehtinen jatkaa.


Yksi 5G:n eduista on sen monipuolisuus. Uutta teknologiaa voi esimerkiksi käyttää kodin tai yrityksen jaettuna yhteytenä. Pientaloon tai pieneen kiinteistöön on mahdollista hankkia 5G Kotinetti -palvelu, joka toimii kiinteän yhteyden tavoin, mutta käyttää 5G-verkkoa ja mahdollistaa jopa gigan yhteysnopeuden.