Janely & SMINI
12:10 - 26.07.2021 / musiikki / Findance
Janely ja SMINI julkaisivat yhteissinglen Someone New

All Together Now Suomi - ja X Factor -ohjelmista tutuksi tullut Janely on julkaissut uuden singlen monien ulkomaalaistenkin artistien kanssa yhteistyötä tehneen SMINIn kanssa. Someone New -kappale kertoo ihmissuhteiden vaikeudesta, ja se pohjautuu artistien omakohtaisiin kokemuksiin.

Molemmat artistit ovat jo aiemmin julkaisseet useita singlejä. Janelyllä on takanaan yhteistyö muiden muassa Suvi B:n kanssa. SMINI puolestaan on vieraillut Janelyn kahdella aiemmalla singlellä. Nyt tämä kaksikko työstää Marko Kumpulan ja Aleksi Haukkalan kanssa yhteistä EP:tä, jolta Someone New on ensimmäinen julkaistu kappale.

Janelyn aiempiin projekteihin lukeutuu yhteistyössä amerikkalaisen tuottajaduo Mass Mercuryn kanssa julkaistu naisten voimalaulu Work Me Right, joka saavutti kymmenen Top10-sijoitusta kansainvälisillä DJ-listoilla. Sen menestystä seurasi Janelyn ja Jussi Nikulan säveltämä Tinderella-single, joka soi radioissa yli 70 maassa Yhdysvalloista Australiaan.

SMINI on tehnyt yhteistyötä sekä suomalaisten että ulkomaalaisten artistien kanssa vuodesta 2016. Hänen luottotuottajiinsa lukeutuvat mm. Taavi Kuuluvainen ja Cedric Duah, ja hänen tunnetuimpia biisejään ovat Way Back feat. Manda, beat by Malko Mpaka; Snakes, beat by Taavi Kuuluvainen sekä Bitch I’m Fabulous, beat by Taavi Kuuluvainen.


Janelyn lauluissa on usein kyseessä voimaannuttava kasvutarina itsensä löytämisestä, itseensä uskomisesta ja oman elämänsä hallitsemisesta.

– Asuin nuoruuteni pikkukaupungissa, jossa värikäs persoonani erottui joukosta negatiivisesti. Se johti rajuun kiusaamiseen, joka alkoi jo päiväkodista ja jatkui yläasteen loppuun asti. Kiusaaminen loppui vasta, kun pakkasin 16-vuotiaana laukkuni ja muutin pääkaupunkiseudulle, Janely kertoo.

Porilaissyntyinen SMINI tekee niin ikää lauluja usein kipeistä kokemuksistaan ja pyrkii kääntämään negatiiviset tapahtumat positiivisiksi. SMINI suunnittelee biisinsä aina myös visuaaliselta pohjalta ja haluaa tuoda niissä esiin eri taiteenlajeja tarinoita kokonaisuuksina.


Janely ja SMINI tapasivat Instagramissa vuonna 2018. Molemmat ajattelivat, että "Hei toi on varmaan siisti tyyppi, kun on niin erikoinen ja värikäs”. Eikä mennyt kauaa, kun kaksikko tapasi livenä. Ja koska kemiat kohtasivat, SMINI jäi Janelyn luokse heti yökylään, ja he tekivät biisejä yhdessä koko yön.

Kuuntele Someone New Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Janely SMINI