Alamy / AOP
16:10 - 26.07.2021 / viihde / Findance
Moni nuori ensikertalainen on jäämässä elokuun veronpalautuspäivänä ilman rahoja - ilmoita tilinumero OmaVerossa

Verohallinnolta puuttuu edelleen tilinumero 48 000 henkilöltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia tiistaina 3. elokuuta. Osa puuttuvista tilinumeroista on nuorten, jotka eivät ole aiemmin saaneet veronpalautuksia. Huomenna tiistaina 27.7. on viimeinen päivä ilmoittaa oma tilinumero OmaVerossa elokuun veronpalautuksia varten.

– Erityisesti toivomme, että nuoret ja nuorten vanhemmat havahtuisivat tarkistamaan, löytyykö oma oikea tilinumero OmaVerosta. Näin välttyy veronpalautuspäivänä pettymykseltä, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta sanoo.

Esimerkiksi viime vuonna 32 000 henkilöä sai veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, koska Verohallinnolla ei ollut henkilöiden tilinumeroita ajoissa tiedossa. Maksuosoituksena maksetun veronpalautuksen voi lunastaa Nordean konttoreista myöhemmin, mutta veronpalautuspäivänä ei rahoja vielä saa.


Veronpalautuksia maksetaan elokuussa kahdelle miljoonalle henkilölle

Tiistaina 3. elokuuta veronpalautuksia saa 2 miljoonaa asiakasta yhteensä noin 990 miljoonaa euroa. Elokuu on nyt kolmatta vuotta peräkkäin kuukausi, jolloin Verohallinto maksaa veronpalautuksia isoimmalle joukolle henkilöasiakkaita.

Henkilöasiakkaiden verotus valmistuu nyt kolmatta vuotta joustavasti, eli eri henkilöillä eri aikaan. Siksi veronpalautusten tai mahdollisten jäännösverojen eli mätkyjen määräpäiviä on tänäkin vuonna useita. Ensimmäiset saivat veronpalautukset heinäkuussa, viimeisimmätkin joulukuussa.


Tänä vuonna veronpalautuspäivänä vaaditaan erityistä malttia

Veronpalautukset eivät ole välttämättä tilillä heti veronpalautuspäivän aamuna.

– Moni saattaa ihmetellä, miksi veronpalautukset eivät näy tilillä. Odottaa kannattaa rauhassa. Tänä vuonna nimittäin veronpalautukset tulevat maksuun vasta päivän aikana, Villman kertoo.

Jos veronpalautuksia ei ole tullut tilille iltaan mennessä, todennäköisesti veronpalautusten maksupäivä on siirtynyt eteenpäin.

Maksettavien veronpalautusten määrä viime vuoden tasolla

Kaikkien henkilöasiakkaiden viime vuoden verotus ei ole vielä valmistunut. Viimeisimmätkin saavat vuoden 2020 verotuspäätökset lokakuun loppuun mennessä. Täsmällistä vuonna 2021 maksettavien veronpalautusten kokonaismäärää ei siis Verohallinnolla vielä ole tiedossa.

– Arviomme mukaan maksamme veronpalautuksia vuoden 2021 aikana suurin piirtein saman määrän kuin viime vuonna. Koronatilanteella ei ole ollut juuri vaikutusta veronpalautusten kokonaismäärään, johtava veroasiantuntija Sami Varonen Verohallinnosta kertoo.

Verojen maksupäivät elokuussa 2021

2.8. Jäännösveron maksupäivä 330 000 asiakkaalla. Maksettavaa yhteensä 119 miljoonaa euroa.

3.8. Veronpalautuksia maksetaan 2 miljoonalle asiakkaalle yhteensä 990 miljoonaa euroa.

6.8. Kiinteistöveron maksupäivä 1,8 miljoonaa asiakkaalla. Maksettavaa yhteensä 323 miljoonaa euroa.

artikkelin avainsanat:
OmaVero talous Verohallinto veronpalautus