Duunitori
06:10 - 25.07.2021 / viihde / Findance
Näillä 10 toimialalla on eniten avoimia työpaikkoja - työnhakijan kannattaa toimia nyt

Monet työnhakijat jättävät työnhaun kesällä tauolle, sillä sitkeästi elävän uskomuksen mukaan rekrytointeja ei kesällä tehdä.

Työnhakupalvelu Duunitorilla julkaistut työpaikkailmoitukset kumoavat kuitenkin uskomuksen, sillä palvelussa on tällä hetkellä julki ennätysmäärä ilmoituksia ajankohtaan nähden – yhteensä yli 37 000 kappaletta.

Kesäkuussa julkaistiin 80 prosenttia ja heinäkuun ensimmäisellä viikolla 40 prosenttia enemmän työpaikkailmoituksia kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on vielä huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

”Kuluneet kevät ja kesä ovat olleet rekrytoinnin kannalta poikkeuksellisia. Työpaikkoja on tarjolla huomattavasti enemmän kuin viime vuonna, mutta myös enemmän kuin kesällä ennen koronaa. Kyse voi olla ainakin osittain koronan aikana patoutuneesta kysynnästä. Tämän kehityksen voi nähdä povaavan hyvää niin taloudelle kuin työnhakijoillekin”, Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Anna Mäkelä kommentoi.


Kesälomakausi voi auttaa hakijaa erottumaan

Duunitorin kävijätilastoista selviää, että kesäisin työpaikkoja etsitään ja haetaan selkeästi vähemmän kuin muina vuodenaikoina. Aktiiviselle työnhakijalle se on kuitenkin hyvä uutinen, sillä se tarkoittaa vähemmän kilpailua avoimista paikoista.

Kesällä voikin olla mahdollisuus napata sellainen työpaikka, joka vilkkaampana työnhakuaikana saattaisi mennä kokeneemmalle hakijalle.

Syksyyn työnhakunsa kanssa odottava saattaa tehdä itselleen karhunpalveluksen, sillä syksyllä ja alkuvuodesta haetaan töitä perinteisesti suurella innolla.

”Osalla työnantajista rekrytointiprosessit voivat toki venyä tai lykkääntyä lomakauden vuoksi, mutta toisaalta rekrytoijalla voi olla hiljaisena kesäkautena enemmän aikaa syventyä hakemuksiin ja vastata hakijoiden kysymyksiin”, Mäkelä vinkkaa.

Avoimia työpaikkoja kannattaa siis seurata aktiivisesti myös kesällä tai asettaa vaikka uusista työpaikoista ilmoittava hakuvahti, jotta kiinnostavat paikat eivät mene sivu suun.


10 toimialaa, joilla on eniten avoimia työpaikkoja

Duunitorilta löytyy juuri nyt yli 37 000 työpaikkailmoitusta, mutta avoimien paikkojen määrä vaihtelee toimialoittain. Tällä hetkellä eniten avoimia työpaikkoja on julkisella sektorilla, rakennusalalla sekä asiakaspalvelun parissa.

Eniten avoimia työpaikkoja on seuraavilla 10 alalla:

Julkinen sektori ja järjestöt
Rakennusala
Asiakaspalvelu
Terveydenhuoltoala
Asennus, huolto ja puhtaanapito

Teollisuus ja teknologia
Sosiaali- ja hoiva-ala
Myynti- ja kaupan ala
Ravintola- ja matkailuala
Opiskelijoiden työpaikat

artikkelin avainsanat:
Duunitori Oy työelämä