20th Century Studios
22:10 - 24.07.2021 / elokuvat / Findance
Ridley Scott -leffa The Last Duel sai suomitrailerin - mukana mm. Matt Damon ja Ben Affleck

Ridley Scottin ohjaama historiallinen draamaelokuva, The Last Duel, saapuu valkokankaille lokakuussa 2021.

Petoksesta ja kostosta 1300-luvun Ranskassa kertovaa elokuvaa tähdittävät Matt Damon, Ben Affleck, Jodie Comer ja Adam Driver.

Elokuvan synopsis:


Historiallisen draaman The Last Duel tapahtumat sijoittuvat Satavuotisen sodan aikaan. Elokuva tutkii miesten kaiken kattavaa valta-asemaa, oikeuden haurautta ja yhden naisen voimaa ja rohkeutta puolustaa totuutta.

Tositapahtumiin perustuva elokuva purkaa pitkään vallinneita olettamuksia Ranskan viimeisestä parlamentin hyväksynnän saaneesta oikeudellisesta kaksintaistelusta, joka käytiin kahden entisen ystävyksen – joista oli tullut katkeria kilpailijoita – Jean de Carrougesin ja Jacques Le Gris’n, välillä. Carrouges on kunnioitettu ritari, joka tunnetaan taistelukentillä osoittamastaan rohkeudesta. Le Gris on normandialainen ritari, jonka äly ja kaunopuheisuus tekevät hänestä yhden hovin ihailluimmista aatelisista.

Kun Le Gris raiskaa Carrougesin vaimon, Margueriten, päättää Marguerite rikkoa hiljaisuuden ja syyttää hyökkääjäänsä Le Gris’n kieltäessä kaiken. Margueriten teko on paitsi rohkea ja uhmakas, myös hengenvaarallinen. Tätä seuraa oikeudellinen kaksintaistelu kuolemaan saakka, jonka myötä kaikkien kolmen kohtalo jätetään Jumalan käsiin.


The Last Duel perustuu Eric Jagerin kirjaan The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal, and Trial by Combat in Medieval France, joka kuvaa keskiaikaista Ranskaa hätkähdyttävän yksityiskohtaisesti. Kun etikettiä, sosiaalista nousua ja oikeutta sääteli ritarillisuuden koodisto, saattoivat ajan instituutioiden – kirkon, aateliston ja teini-ikäisen kuninkaan – uhmaamisen seuraukset olla vakavia. Naisilla, joilla ei ollut mitään oikeudellista asemaa ilman aviomiehen tukea, panokset olivat vieläkin kovemmat näinä väkivaltaisina aikoina.

Katso traileri alla: