Warner Music
22:10 - 20.07.2021 / musiikki / Findance
Iron Maiden julkaisee uuden Senjutsu-albumin 3.9.

Metallijätti Iron Maiden yllätti fanit viime torstaina uudella The Writing On The Wall-singlellä ja nyt yhtye on kertonut myös tulevasta albumista joka julkaistaan 3. syyskuuta.

Senjutsu-nimeä kantava albumi on yhtyeen 17. studioalbumi sekä viimeisin kuuteen vuoteen. Albumi on nauhoitettu Pariisissa pitkäaikaisen tuottajan Kevin Shirleyn toimesta yhdessä Steve Harrisin kanssa.

Steve Harris sanoo: “Päätimme nauhoittaa uudestaan Guillaume Tell studiolla Ranskassa, koska siellä on niin rento fiilis. Laitteisto siellä on täydellinen meidän tarpeillemme; rakennus oli aikoinaan elokuvateatteri ja sen katto on erittäin korkea, joten siellä on mahtava akustinen soundi. Nauhoitimme tämän albumin samalla tavalla kuin teimme The Book Of Soulsin, kirjoitimme kappaleen, harjoittelimme sen ja pistimme samantien purkkiin, kun kaikki oli vielä tuoreessa muistissa. Tällä albumilla on joitakin hyvin monimutkaisia kappaleita jotka vaativat paljon töitä, jotta saimme ne kuulostamaan juuri siltä miltä halusimme. Prosessi oli toisinaan erittäin haastava, mutta Kevin on hyvin taitava tallentamaan bändin olemuksen ja luulen, että se oli vaivan arvoista! Olen erittäin ylpeä tuloksesta, enkä malta odottaa, että fanit kuulevat sen”Bruce Dickinson jatkaa: “Olemme kaikki todella innoissamme tästä albumista. Nauhoitimme sen vuoden 2019 alussa Legacy -kiertueen tauon aikana, jotta voisimme maksimoida kiertueemme, mutta silti jättää aikaa albumin valmistelulle, kuten tekemällä hienon kannen ja spesiaalin videon. Tietysti pandemia hidasti asioita enemmän - se parhaiten laadituista suunnitelmista - vai pitäisikö niiden olla “strategioita”!? Kappaleet ovat hyvin vaihtelevia ja jotkut niistä on melko pitkiä. Siellä on myös yksi tai kaksi biisiä, jotka kuulostavat melko erilaisilta verrattuna normaaliin tyyliimme ja uskon, että Maiden-fanit tulee olemaan yllättyneitä - hyvällä tavalla, toivon!”


Senjutsu-albumin kappalelista:

1. Senjutsu (8:20) Smith/Harris
2. Stratego (4:59) Gers/Harris
3. The Writing On The Wall (6:13) Smith/Dickinson
4. Lost In A Lost World (9:31) Harris
5. Days Of Future Past (4:03) Smith/Dickinson
6. The Time Machine (7:09) Gers/Harris
7. Darkest Hour (7:20) Smith/Dickinson
8. Death Of The Celts (10:20) Harris
9. The Parchment (12:39) Harris
10. Hell On Earth (11:19) Harris

Tulevan albumin ennakkotilaus alkaa tänä keskiviikkona 21. heinäkuuta.

artikkelin avainsanat:
Iron Maiden Senjutsu