Kuopio-Tahko Markkinointi
22:10 - 06.07.2021 / viihde / Findance
Tahkolla pilotoidaan täyssähköistä yhteiskäyttöautoa

Tahkon matkailukeskus on hankkinut asiakkaidensa käyttöön suomalaisen Planbilin operoiman, täyssähköisen yhteiskäyttöauton. Autoa pilotoidaan kesän 2021 yli, jonka jälkeen jatkoa tarkastellaan saadun palautteen myötä. Tahkon yhteiskäyttöauto paitsi parantaa joustavaa liikkumista, myös tukee hienosti alueelle tärkeää vastuullisuusteemaa sekä Tahkon tavoitetta saavuttaa alueena Sustainable Travel Finland -merkki.

Planbil on suomalainen yhteiskäyttöautoalusta, jonka avulla auton varaaminen, maksaminen, ovien avaaminen ja sulkeminen sekä varauksen päättäminen hoituu kätevästi verkkopalvelun kautta. Tahkon sähköauton range on yli 200km, joten autolla voi tehdä reissun vaikkapa Kuopion torille, Mualiman navan värikkääseen tunnelmaan. Auto on mahdollista vuokrata myös lyhyempään tarpeeseen ja esimerkiksi tunnissa ehtii hyvin piipahtaa kahvilla rinteiden huipulla.

Auton voi vuokrata alkaen tunnista koko päiväksi

Tahkon Huyndai Ioniq e -merkkinen yhteiskäyttöauto on sijoitettu Break Sokos Hotel Tahkon edustalle, johon autoa varten asennettiin latauspiste. Autoa palauttaessa käyttäjä laittaa auton laturiin, jossa se latautuu nopeasti seuraavalle käyttäjälle. Vuokraushinnat vaihtelevat 7 euron tuntihinnasta 59 eur päivähintaan. Kuudeksi tunniksi auton saa käyttöönsä 29 eurolla ja kahdeksaksi tunniksi 35 eurolla.


- Alueemme yhteisenä tavoitteena on parantaa julkisilla kulkuneuvoilla saavutettavuutta ja mahdollistaa Tahkon alueella joustavan liikkuminen. Myös yhteistyö Aurinkomatkojen kanssa tuo alueellemme autottomia matkailijoita ja tämä on oiva ratkaisu myös tähän tarpeeseen, kommentoi Teo Kuosmanen Tahkon Keskusvaraamosta.

Impulssi yhteiskäyttöauton hankintaan lähti Sustainable Tahko -hankkeen myötä. Tahkon matkailualueen digitalisaatioon ja tulevaistamiseen tähtäävän SmartTahko -hankkeen innoittamana yritykset päättivät lopulta ryhtyä tuumasta toimeen.

Yhteiskäyttöautoa ovat mahdollistamassa Tahko Apartments, TAHKOcom Oy, Osuuskauppa PeeÄssä / Break Sokos Hotel Tahko, SkiOne.fi / Tahko Mountain sekä PNT Active Oy / Tahko Chalet. Yhteistyöhön lähti mukaan myös kuopiolainen Hurry Oy tarjoamalla autoon tarvittavat teippaukset.

artikkelin avainsanat:
autot liikenne Planbil sähköauto Tahko