Pixabay
14:10 - 23.06.2021 / viihde / Findance
Caruna: Ukkospuuskien aiheuttamia vikoja Pohjois-Suomessa korjataan keskiviikkona

Sähköjä on saatu palautettua yön ja aamun aikana Pohjois-Suomessa, mutta tehtävää on ainakin koko keskiviikoksi. Alueella on ollut myös katkoksia puhelin- ja tietoliikenneyhteyksissä. Helikopterit tarkastavat tänään aluetta, minkä jälkeen tiedetään tarkemmin sähköverkon vikaantuneet kohdat ja nähdään tuhojen laajuus.

Puita on kaatunut sähkölinjojen päälle, ja johtoja pudonnut maahan. Vikojen korjaamiseen voi mennä aikaa, koska välimatkat alueella ovat pitkiä ja olosuhteet maastossa paikoitellen erittäin hankalat. Keskijännitteisen verkon vikoja on edelleen Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon alueella. Nämä viat arvioidaan saatavan korjattua keskiviikkoiltaan mennessä.

”Vikoja korjataan parhaillaan ja töitä jatketaan koko päivä. Myrskyn kaatamien puiden poisto sähkölinjoilta on sähköalan ammattilaisten työtä. Me huolehdimme niiden poistamisesta turvallisesti. Muistuttaisin, että matalalla tai maassa oleviin johtoihin on pidettävä vähintään 20 metrin varoetäisyys. Teemme myös tiivistä yhteistyötä alueen viranomaisten ja Kuusamon kaupungin kanssa”, aluejohtaja Kalle Liuhala kertoo.

Caruna on lisännyt henkilöstöä sekä asiakaspalveluun että vikojen korjaamiseen maastossa.


Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein. Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta.

Carunan asiakkaat voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, jonka luvataan palvelevan nopeasti.

Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

artikkelin avainsanat:
Caruna sää