Pixabay
05:10 - 22.06.2021 / viihde / Findance
Tapahtumatakuun haku käynnissä - ei voida myöntää jo perutuille tapahtumille

Tapahtumajärjestäjien kiinnostus tapahtumatakuuta kohtaan on näkynyt hakemusmäärän kasvussa sähköisen haun avautumisen jälkeen. Takuuta on tähän mennessä myönnetty yhteensä noin 13 miljoonaa euroa. Eniten takuuhakemuksia on haettu musiikkifestivaaleille, konserteille ja näyttelyille.

”Haluamme kannustaa tapahtumajärjestäjiä laittamaan takuuhakemuksensa nyt hyvissä ajoin. Asiakaspalvelussamme ei ole ruuhkaa, ja takuupäätöksen saa tällä hetkellä nopeasti”, toteaa Valtiokonttorin palvelujohtaja Mari Selviranta.

Tapahtumatakuun sähköinen haku avautui 15.6. Tapahtumatakuuta koskeva laki tuli voimaan ja haku avautui 1.6. Ensimmäisen kahden viikon aikana hakemuksia otettiin vastaan pdf-lomakkeella.


Tapahtumatakuuta voi hakea ammattimainen tapahtumajärjestäjä

Tapahtumatakuu on tarkoitettu vähintään 200 hengen tapahtumille, jotka ovat avoimia yleisölle ja järjestetään 1.6.-7.12.2021. Tapahtumatakuuta voi hakea vakiintunut ja ammattimainen tapahtumajärjestäjä, jolla on suomalainen y-tunnus. Tapahtumatakuuta hakevan yrityksen on työllistettävä vähintään yksi henkilötyövuosi tapahtumatoiminnassa, ja sillä on oltava arvonlisäverollista liikevaihtoa yli 150 000 euroa vuodelta 2019. Takuuta ei voi myöntää, jos nämä ehdot eivät täyty.

Tapahtumatakuuta ei voida myöntää jo perutuille tapahtumille. Tarkemmat takuun myöntämisen edellytykset on kerrottu osoitteessa valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu.


Tapahtumatakuun tarkoitus on vähentää taloudellista riskiä

Tapahtumatakuun tarkoitus ei ole korvata menetettyjä kuluja, vaan vähentää tulevien kesän ja syksyn tapahtumien järjestämisen taloudellista riskiä. Takuu on maksusitoumus, joka annetaan tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamia tapahtuman suunnittelusta ja järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia vastaan.

Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta joudutaan rajoittamaan lain tai viranomaispäätöksen vuoksi, voivat tapahtuman pääjärjestäjä ja sen ennakkoon ilmoittamat alihankkijat hakea korvausta takuuilmoituksen mukaisista, toteutuneista kustannuksista.

artikkelin avainsanat:
festivaalit tapahtumatakuu Valtiokonttori