Jori Grönroos
18:10 - 15.06.2021 / elokuvat / Findance
Jalmari Helander ohjaa toimintaelokuvan Sisu - Suomeen saapuu myös Peaky Blinders -tähti Paul Anderson

Jalmari Helanderin ohjaaman ja käsikirjoittaman sekä Petri Jokirannan tuottaman elokuvan, Sisu, kuvaukset alkavat ensi syyskuussa Suomen Lapissa.

Sisu on hermoja raastava toimintaelokuva toisesta maailmansodasta, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa.

Pääosissa nähdään Helanderin Rare Exports -elokuvan tähti Jorma Tommila sekä Paul Anderson, joka on tuttu muun muassa Oscar-voittaja elokuvasta The Revenant sekä TV-sarjasta Peaky Blinders.

”Minulla on ollut unelma 10-vuotiaasta asti tehdä räjähtävä toimintaelokuva Suomessa. Lopultakin olen tilanteessa, jossa saan toteuttaa haaveeni ja ohjata eeppisen selviytymistarinan, joka sijoittuu toisen maailmansodan runtelemaan Lappiin”, kertoo Jalmari Helander.

”On upea asia, että amerikkalainen ”major studio”, Sony, solmii levityssopimuksen tuotantoyhtiömme kanssa. Sisu on jälleen yksi uusi etappi meille kohti sellaista kotimaista elokuvatuotantoa, joka toimii yhtä hyvin levityksessä Suomessa kuin maailmalla, kommentoi tuottaja Petri Jokiranta.


SYNOPSIS

Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi (Jorma Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin (Paul Anderson) johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.


TUOTANTO JA LEVITYS

Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy, tuottajana Petri Jokiranta ja vastaavina tuottajina (executive producer) Mike Goodridge, Gregory Ouanhon ja Antonio Salas. Sony Pictures on hankkinut elokuvaan maailmanlaajuiset levitysoikeudet Pohjoismaiden ulkopuolella. Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan tv-esityksistä vastaa MTV Oy ja elokuva tullaan näkemään myös C More -suoratoistopalvelussa. Sisua ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö ja Business Finland – Audiovisual Production Incentive. Sisu saa ensi-iltansa vuonna 2022.