Yle Kuvapalvelu
18:10 - 09.06.2021 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena nyt: uusi sarja Kolme naista
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Yle Areena tarjoaa nyt uuden portugalilaisen draamasarjan Kolme naista (Tres Mulheres).

Sarjaa voi seurata myös Yle Teema -kanavalla 9.6. alkaen ma-ke klo 20.00.

Tosipohjainen draama kertoo kolmen vahvan ja rohkean naisen tarinan, jotka sanan voimalla ja kukin omalla tavallaan taistelivat diktatuuria vastaan 1970-luvun alun Portugalissa, juuri ennen Neilikkavallankumousta.

Kirjailija Natalia Cerreia, kustantaja Snu Abecassis ja Vera Lagoan nimen takana toiminut toimittaja Maria Armanda Falcão ottivat tietoisen riskin tukiessaan vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa. Rohkeuden ja sitoutuneisuuden äänet kantoivat läpi pahimpien kahakoiden, mutta ketkä heistä selvisivät hengissä taistelusta?

Toista maailmansotaa edeltäneissä laineissa myös Portugalissa nousi kansallismielinen aate, mutta se nitistettiin. Toinen yritys hallita maata nationalistisin keinoin ja ottaa takaisin osansa menetetystä siirtomaaherruudesta tapahtui vuosina 1961–1973.

Tuona aikana valtiollinen poliisi otti kaikista kansalaisistaan selvää ja tiesi heistä kaiken. Silti esivaltaa vastaan ja vapaan tiedonvälityksen puolesta noustiin laajasti, myös kulttuurin ja kirjallisuuden keinoin, oman henkensä uhalla.

Kuinka paljon tässä taistelussa oli mukana yleisesti vihattua sosialismia, kuinka paljon kulttuurin vallankumousta ilman poliittisia aatteita ja ismejä? Kuinka Neilikkavallankumous toteutettiin ja mitä siitä seurasi?

Pääosissa nähdään Victoria Guerra (Snu), Soraia Chavez (Natalia) ja Maria João Bastos (Vera).