Elisa
16:10 - 02.06.2021 / viihde / Findance
Elisa listasi myydyimmät puhelimet ja älykellot toukokuussa 2021 - kärjessä OnePlus Nord N10 5G ja Polar Ignite 2

Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

5G-puhelimet ovat vallanneet sekä kuluttaja- että yritysasiakkaiden myydyimpien puhelinten listat. Kuluttajalistan ykköspaikan piti jo neljättä kertaa peräkkäin OnePlus Nord N10 5G. Yritysasiakkaiden listalla puolestaan voiton vei ensimmäistä kertaa 5G-puhelin, kun Apple iPhone 12 5G kiilasi kärkeen.

Elisan asiakkaiden keskuudessa 5G-puhelimet ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti. Nyt saavutettiin uusi ennätys, kun kuluttajalistalle nousi peräti kymmenen 5G-mallia. 5G-puhelimet yleistyvät nopeasti, ja 5G on tullut osaksi lukuisten suomalaisten arkea.

- 5G-puhelimia on saatavilla kaikissa hintaryhmissä, ja edullisimmin niitä on nähty myynnissä jo alle 150 eurolla. Kyse ei siis ole enää vain edelläkävijöiden jutusta vaan kenelle tahansa sopivista laitteista, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo.

5G-laitteista ja -liittymistä pääsee hyötymään jo varsin runsaslukuinen joukko suomalaisia: Elisan 5G-verkon alueella asuu puolet suomalaisista, ja verkkoa on rakennettu yli 100 paikkakunnalle.

- Näemme 5G-laitteiden arkipäiväistymisen selvästi siinä, että 4G-laitteet ovat pian katoamassa top 15 -listalta. Yhä useampi siis valitsee 5G-mallin uutta puhelinta hankkiessaan. Meneillään oleva kevään lahjasesonki on osoittanut myös, että 5G-puhelin on suosittu valinta valmistujaislahjaksi koulunsa tai opintonsa päättävälle, Valkama mainitsee.


Suuret yritykset löysivät 5G:stä erottautumistekijän

Yritysasiakkaiden listalla Apple iPhone 12 5G jatkoi menestystään ja kipusi nyt ensi kertaa myydyimmäksi puhelimeksi. Yritysasiakkaiden keskuudessa 5G-puhelinten suosio kasvaa jatkuvasti; nyt jo kahdeksan puhelinta myydyimmistä oli 5G-malleja.

- Pienet ja keskisuuret yritykset ovat olleet 5G:n käyttöönotossa nopeita uuden omaksujia, kun taas suuremmat yritykset ovat pidempään pohtineet, mitä 5G voisi heille tuoda. Nyt nähdään, että murros on tapahtumassa myös isommissa organisaatioissa, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson kertoo.

- Suuret yritykset ovat alkaneet mieltää 5G:n erottautumistekijänä rekrytoinnissa ja työnantajamielikuvan rakentamisessa. Moni yritys toimialasta riippumatta haluaa nyt profiloitua edelläkävijänä sillä, että työntekijät saavat 5G-liittymät ja -laitteet käyttöönsä. Kun useimmat yritykset suunnittelevat parhaillaan ns. korona-exitiä ja luovat uudenlaisia hybridityön malleja, on tärkeää antaa työntekijöille parhaat mahdolliset edellytykset työskentelyyn myös etä- ja liikkuvassa työssä, Svensson toteaa.


Älykellojen suosio kasvanut kesän kynnyksellä

Älykellojen listalla kärkikolmikon muodostivat Polar Ignite 2, OnePlus Watch ja Apple Watch Series 6 GPS + Cellular eSIM. Kellot ovat yksi alkavan kesän hittituotteista.

- Älykellot kehittyvät nopeasti: huippu-uutuuksissa on entistä kattavimmat ominaisuudet, ja muun muassa niiden akunkesto on pidentynyt. Kellojen suosio ei osoita hiipumisen merkkejä, vaan niitä on hankittu kesää vasten runsaasti, Ville Valkama toteaa.

Elisan myydyimmät puhelimet, toukokuu 2021

Henkilöasiakkaat

OnePlus Nord N10 5G
OnePlus Nord N100
Samsung Galaxy A32 5G
Apple iPhone 12 5G
Samsung Galaxy A21s
Apple iPhone 11
Samsung Galaxy A52 5G
Samsung Galaxy A41
Apple iPhone 12 Pro Max 5G
Apple iPhone 12 mini 5G
OnePlus Nord 5G
OnePlus 8T 5G
Apple iPhone SE (2020)
Samsung Galaxy S20 FE 5G
Apple iPhone 12 Pro 5G

Yritysasiakkaat

Apple iPhone 12 5G
Apple iPhone 11
Nokia 3.4
Apple iPhone SE (2020)
Samsung Galaxy A32 5G
Samsung Galaxy A12
Apple iPhone 12 Pro 5G
Samsung Galaxy A52
Apple iPhone 12 mini 5G
Samsung Galaxy A41
Samsung S20 FE 5G
Samsung Galaxy S21 5G
OnePlus Nord 5G
Samsung Galaxy Xcover 4S Enterprise Edition
Samsung Galaxy A52 5G

Elisan myydyimmät älykellot, toukokuu 2021

Polar Ignite 2
OnePlus Watch
Apple Watch Series 6 GPS + Cellular eSIM
Huawei Watch GT 2
Polar Vantage M2
Samsung Galaxy Watch Active
Apple Watch Series 6 GPS
Apple Watch SE GPS
Apple Watch Series 3 GPS
Polar Ignite
Honor Watch Magic
Huawei Watch Fit
Suunto 7
Honor Watch GS Pro
Garmin Venu

Uusi suomipop-biisi tarinoi, mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!