Pixabay
08:10 - 28.05.2021 / viihde / Findance
Valtiokonttori: Tapahtumatakuun haku alkaa 1.6.

Valtiokonttori avaa tapahtumatakuun haun tiistaina 1.6.2021 Ensimmäisen kahden viikon ajan takuuta haetaan paperilomakkeella. Sähköinen hakupalvelu avautuu 15.6.
Valtiokonttori on noin 350 asiantuntijan virasto valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Valtiokonttori sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 13.

Tapahtumatakuu on maksusitoumus, jonka tarkoituksena on vähentää tapahtumien järjestämisen koronapandemiasta johtuvia taloudellisia riskejä. Tapahtumatakuu koskee vähintään 200 hengen avointa yleisötapahtumaa, joka järjestetään 1.6.-7.12.2021. Tapahtumalle voi hakea tapahtumatakuuta 1.6.–31.8.2021 välisenä aikana.

Tapahtumatakuun piirissä ovat esimerkiksi taide- ja kulttuurifestivaalit, konsertit ja näyttelyt, urheilutapahtumat, musiikkifestivaalit, messut sekä vastaavat tapahtumat. Tapahtumatakuuta ei myönnetä säännöllisesti ympäri vuoden järjestettäville tapahtumille. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi viikoittainen esitys-, konsertti- ja teatteritoiminta sekä sarjamuotoiset urheilutapahtumat.

Tapahtumatakuun haku on kaksiosainen

Tapahtumatakuuta haetaan kahdessa osassa. Tapahtumalle haetaan ensin ennakollinen maksusitoumus eli tapahtumatakuu, joka myönnetään tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Toisessa vaiheessa tapahtuman järjestämisen toteutuneista kuluista voi hakea korvausta, jos tapahtuma peruuntuu tai toteutuu olennaisesti pienempänä. Korvausten haku avautuu 15.9.2021.


Tapahtumatakuu perustuu ennakkoon ilmoitettuihin ja toteutuneisiin kustannuksiin

Tapahtumajärjestäjän on hakemuksessaan ilmoitettava muun muassa tapahtuman suunniteltu ajankohta, paikka ja kesto, kustannusarvio sekä tapahtuman alihankkijat. Tapahtumatakuuta hakee tapahtumajärjestäjä, mutta Valtiokonttori maksaa korvauksen myös tapahtumajärjestäjän hakemuksessaan ilmoittamille alihankkijoille.

Jos tapahtuma joudutaan perumaan lain tai viranomaispäätöksen vuoksi, tapahtumajärjestäjälle korvataan 85 % toteutuneista ja ennakkoon ilmoitetuista kohtuullisista kustannuksista. Valtiokonttorille ilmoitetuille alihankkijoille korvataan myös 85 % niistä toteutuneista kustannuksista, joita se ei ole saanut tapahtumajärjestäjältä.

Tapahtumajärjestäjä voi perua tapahtuman silloin, jos korkeintaan 90 päivää ennen tapahtumaa on voimassa oleva järjestämisen estävä rajoitus. Tapahtuma voidaan katsoa peruuntuneeksi myös, jos laki tai viranomainen määrää, että siihen voi osallistua enintään 85 prosenttia sen suunnitellusta osallistujamäärästä. Tämä tarkoittaa, että tapahtumajärjestäjä voi tällaisessa tilanteessa perua tapahtuman ja saada tapahtumatakuun mukaisen korvauksen. Tapahtumajärjestäjä voi myös järjestää tapahtuman rajoitusten mukaan suppeampana, jolloin tapahtumatakuu korvaa tapahtuman kustannuksia osittain.

artikkelin avainsanat:
festivaalit koronavirus Valtiokonttori