Docendo
14:10 - 30.05.2021 / elokuvat / Findance
Nelonen Media on hankkinut elokuvaoikeudet hittikirjasarjaan Tinder-päiväkirja

Nelonen Media on hankkinut elokuvateatteri- sekä televisio-oikeudet toimittaja ja yrittäjäSanna Kiisken kirjoittamiin Tinder-päiväkirja -kirjoihin.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Nelonen Media hankkii elokuvaoikeudet suoraan kirjailijalta. Kirjasarjan ensimmäisestä osasta Tinder-päiväkirja on valmisteilla elokuva.

Kirjasarjasta on tähän mennessä ilmestynyt kaksi osaa: Tinder-päiväkirja sekä Tinder-päiväkirja 2 – Miesten puolella. Parhaillaan Sanna Kiiski kirjoittaa kirjasarjan kolmatta osaa. Elokuvapuolella kirjasarjasta on mahdollisuus toteuttaa trilogia.

"Tinder-päiväkirja avaa Nelonen Median romaanifilmatisoinnit riemastuttavalla elokuvalla deittailun koukeroisesta maailmasta. Tästä elokuvasta ei huumoria puutu! Lähdemme rakentamaan leffasarjaa yhteistyössä myöhemmin julkaistavan tuotantoyhtiön sekä Suomen valovoimaisimpien elokuvatähtien kanssa", kertoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.


Tinder-päiväkirja on ollut menestys myös Supla-äänikirjapalvelussa. Kirja on Suplan viiden kuunnelluimman kirjan joukossa.

"Se, että kirjani on kiinnostanut lukijoita tarkoittaa, että ihan tavallisen, keski-ikäisen mokailevan äidin elämä kiinnostaa ihmisiä. Heittäytyminen epämukavuusalueelle kannattaa. Ja mitä rakkauteen tulee, niin kannattaa uskoa, että loppujen lopuksi jokaiselle pepulle löytyy penkki", Sanna Kiiski sanoo.

Tinder-päiväkirja kertoo kolmen alakouluikäisen lapsen äidistä, joka erottuaan pohtii, mistä löytäisi uutta seuraa? Toimittaja ja yrittäjä Sanna Kiiski heittäytyy itselleen vieraaseen deittailumaailmaan oltuaan edellisen kerran sinkkuna 12 vuotta aiemmin. Miten deittailusovellus Tinderissä pitäisi toimia? Mitä tarkoittavat termit fwb, vanilja, hotwife ja ghostaaminen? Tinderin kautta voi tutustua ihmisiin, joihin ei ehkä koskaan muuten tulisi törmättyä. Se on kuin baari, jossa sinkkunainen voi kohdata samanaikaisesti poliisin tutkinnanjohtajan, lääkärin, pörssimeklarin, bussikuskin tai MC Cannonballin jäsenen. Siis tittelit nurkkaan ja liikkeelle!


Tinder-päiväkirja -elokuvan näyttelijöistä ja tuotantoyhtiöstä tiedotetaan myöhemmin.

Elokuva on tulossa ensi-iltaan 2023.