Annamaria Palsi-Ikonen
18:10 - 23.05.2021 / tv-sarjat / Findance
Kansan vihollinen -sarjan kuvaukset alkaneet Tampereella - mukana mm. Kreeta Salminen, Tobias Zilliacus ja Anna Böhm

Tutkiva journalismi joutuu maalilinjalle ja päivälehden toimittaja mustamaalauskampanjan kohteeksi uudessa C More -alkuperäissarjassa Kansan vihollinen.

Jännittävää rikosdraamasarjaa tähdittävät Kreeta Salminen, Tobias Zilliacus, Antti Luusuaniemi, Johannes Holopainen, Anna Böhm, Kai Vaine, Milka Ahlroth ja Mikko Nousiainen.

Sarjan kuvaukset käynnistyivät Tampereella toukokuun alussa ja ensi-iltaan sarja saadaan C Moressa vuonna 2022.

C More -suoratoistopalvelun kotimaisten alkuperäissarjojen laadukkaaseen listaan saadaan näyttävä lisäys, kun uutuussarja Kansan vihollinen saa ensi-iltansa ensi vuonna. Kahdeksanosainen rikosdraamasarja kertoo toimittaja Katjasta, josta tulee suomalaisen kaupungin vihatuin ihminen, kun hän kirjoittaa kriittisesti kaupunkilaisten jumaloimasta jalkapallosankarista. Kansan rakastama mies vaikuttaa sotkeutuneen epäilyttäviin kryptovaluuttabisneksiin. Kun jalkapallotähti löytyy kuolleena omasta uima-altaastaan Välimeren rannalta, Katjaan kohdistuva viha muuttuu järjestelmälliseksi kampanjaksi. Ihmisten silmissä hän on pahantahtoinen haaskalintu, joka keksii salaliittoteorioita omasta päästään - kansan vihollinen.

Kansan vihollinen kertoo siitä, millaista on tehdä tutkivaa journalismia ilmapiirissä, jossa väitteet valeuutisista, toimittajien maalittaminen ja trollit ovat arkipäivää. Toimittajista, joiden työ on selittää yhä monimutkaisemmaksi muuttuvaa maailmaa ja kaivaa totuus valheiden alta esiin, silloinkin kun kukaan ei haluaisi sitä kuulla. Sarjaan on saatu mukaan vakuuttava näyttelijäkaarti, muun muassa Kreeta Salminen (Kaikki synnit), Tobias Zilliacus (Hypnotisoija, Björnstad), Antti Luusuaniemi (Luottomies), Johannes Holopainen (Kaikki synnit), Anna Böhm (Karkurit), Kai Vaine (Bullets), Mikko Nousiainen (Ex-Onnelliset), Milka Ahlroth (Hotel Swan Helsinki, Pahan väri), Lari Halme (Kellot soi), Hennariikka Laaksola (Uusi päivä) ja Tomi Salmela (Harvoin tarjolla).

Kansan vihollinen -sarjan kuvaukset ovat alkaneet Tampereella toukokuun alussa ja ensimmäinen kuvausosuus jatkuu heinäkuun lopulle saakka. Sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle Fire Monkey Productions Oy. Konseptin ovat luoneet Roope Lehtinen (Ratamo, Helppo elämä, White Wall) ja Timo Varpio (Roba, Ratamo), joka vastaa myös käsikirjoituksesta yhdessä Laura Suhosen (Koukussa) kanssa. Sarjan ohjaa Mikko Kuparinen (Aallonmurtaja 2 ja 3). Sarjan kansainväliset jakeluoikeudet on myyty arvostetulle REinvent-yhtiölle.

"Vaikka sarjan asemapaikkana on toimitus eikä poliisiasema, tarinassa toimittaja etenee työssään kuten salapoliisi johtolangasta toiseen. Sarja kertoo totuudenjälkeisestä ajasta, jossa ihmiset kyseenalaistavat faktoja, nettihuijaukset yleistyvät ja salaliittoteoriat keräävät kannatusta. Toimittajat joutuvat työssään maalitauluksi ja rankan sometrollauksen kohteeksi. Tutkivaa journalismia pyritään kuvaamaan realistisesti, mutta mukaansatempaavan fiktion kautta", kuvailee toinen konseptin kehittäjistä, vastaava tuottaja Roope Lehtinen Fire Monkeylta.

"Olemme työstäneet Kansan vihollinen -sarjaa jo parin vuoden ajan. Mahtavaa, että tuotanto on saatu käyntiin taitavien tekijöiden kanssa. Suomalainen Fire Monkey on kansainvälisesti tunnustettu tuotantoyhtiö ja laadukas kansainväliset mitat täyttävä sarja onkin herättänyt kiinnostusta ulkomailla. Sarjan yhteiskunnallinen aihe koskettaa meitä kaikkia. Uskon, että moniulotteiset henkilöhahmot ja jännittävä juoni tulevat koukuttamaan katsojat laadukkaan sarjan äärelle", kertoo MTV:n vastaava tuottaja, draama- ja kehityspäällikkö Jani Hartikainen.

Kansan vihollinen -draamasarja julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2022. Kansan vihollinen on C More -alkuperäissarja. Sarja nähdään myöhemmin myös MTV:n kanavilla.