Yellow Film & TV
22:10 - 12.05.2021 / elokuvat / Findance
Punttikomedia tulossa - pääosissa Iina Kuustonen ja Mikko Töyssy
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Vuonna 2022 ensi-iltaan tulevan Punttikomedia-elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Tampereella. Elokuvassa estoinen kirjastovirkailija päätyy bikini fitness -kisaajaksi apunaan elämänhallintansa kadottanut kehäraakki kehonrakentaja.

Elokuvan pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Mikko Töyssy. Muissa rooleissa ovat muun muassa Pamela Tola, Eero Ritala, Katariina Kaitue ja Juha Mentula. Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit trilogia, Peruna, Tyttö sinä olet tähti), ja sen ohjaa debyyttielokuvanaan myös kirjailijana tunnettu Aleksi Delikouras.

Elokuvassa Kerttu (Iina Kuustonen) on määrätty selkävaivojen takia kuntosalille, jossa käy ilmi, että hän on geneettinen superlahjakkuus. Äkkiarvaamatta hän päätyy tähtäämään kohti uskomatonta tavoitetta, fitness-kisalavaa. Avuksi osuu entinen geneettinen ihme, kehäraakki kehonrakentaja Vili (Mikko Töyssy), jolla on elämäntarkoitus hukassa. Eriparisella kaksikolla on paljon opittavaa toisiltaan. Ennen kuin Kerttu saadaan kisakuntoon ja Vili takaisin elämänsyrjään, on molempien kasvettava ihmisinä ja voitettava jyrkkiä ennakkoluuloja.

Iina Kuustonen yllättyi roolihahmonsa työmäärästä tavoitteen saavuttamiseksi:

”En tiennyt, että fitness-urheilija elää huippu-urheilijan elämää. Olen saanut treenata valmentajan kanssa 5-6 kertaa viikossa noudattaen tiukkaa ruokavaliota. Elämä on ollut viime ajat kurinalaista ja kiinnostavaa, vaikka Nutella-purkkikin on käynyt mielessä.”


Mikko Töyssylle kuntosalimaailma oli jo entuudestaan tuttu, mutta moni asia avautui roolia tehdessä.

”Vilin rooliin valmistautuessa on ollut mielenkiintoista tutustua kehonrakentajien maailmaan. Olen luullut, että kuntosalijuttu on tuttua hommaa, mutta nyt ymmärrän, että en ole tiennyt alkuunkaan, mitä tarkoittaa kova treenaus ja mitä se vaatii. Välillä treenatessa on tullut äitiä ikävä ja vielä isompana shokkina tuli ruoan määrä, mitä piti päivän aikana syödä. Ja syömisessä olen kuitenkin hyvä - tai niin luulin. Mutta kyllä nämäkin muistot naurattavat viimeistään sitten, kun leffa on elokuvateattereissa”, Töyssy kommentoi.

Kehonrakennukseen ja fitness-kulttuuriin liittyy ennakkoluuloja. Elokuva avaa tätä maailmaa katsojille asiantuntevasti ja älyttömyyksiä revitellen. Viihteellisellä ja hauskalla elokuvalla on myös toinen syvempi tarina, joka kertoo oman tien löytämisestä, voimaantumisesta ja ennakkoluulojen murtamisesta.

”Olen onnellinen, kun sain Tökän työparikseni. Hän on luottopari komediassa. Hahmoni Kerttu jää kirjastossa jatkuvasti muiden jalkoihin ja käännekohdaksi nouseekin, kun Vili kannustaa ’Kai sä nyt voit ite päättää, että millanen sä oot. Harjoittele!’”, Kuustonen toteaa.

Punttikomedian tuottaa Yellow Film & TV:lle Olli Haikka ja Marko Talli. Elokuvan levittää SF Studios.