Elisa Viihde Viaplay
10:10 - 09.05.2021 / tv-sarjat / Findance
Elisa Viihde Viaplay tänään: uusi kotimainen sarja Mädät omenat alkaa - pääosassa Satu Tuuli Karhu

Elisa Viihde Viaplay on aloittanut uuden alkuperäissarjan Mädät omenat.

Mädät omenat on kahdeksanosainen psykologinen trilleri, joka sijoittuu 1970-luvun patriarkaaliseen Suomeen, jossa hankaliksi leimattuja naisia eristetään mielisairaalaan.

Sarjan pääosissa nähdään Satu Tuuli Karhu, Armi Toivanen, Sonja Kuittinen ja Santeri Kinnunen.

Marja Pyykön (Paratiisi) ja Pamela Tolan (Teräsleidit) ohjaama Mädät omenat (eng. Bad Apples) ottaa kantaa naisten asemaan 1970-luvun Suomessa, jossa yhteiskunnan normeja uhmaavia naisia leimataan hankaliksi, ”mädiksi omenoiksi”. Fiktiivinen sarja käsittelee aihetta pureutuen rohkeasti patriarkaalisen yhteiskunnan vallankäyttöön. Se kysyy katsojaltaan, kenellä on valta määritellä mielisairaus ja kuinka paljon ihmisen mieli on muokattavissa?

- Tuomme Elisa Viihde Viaplayihin jatkuvasti laatusarjoja, emmekä pelkää tarttua katsojaa haastaviinkaan aiheisiin. Mädät omenat kuvaa vallankäyttöä ja yhteiskunnan normien määrittelemää naisen asemaa, ja sarjan draama syntyy monitasoisesta ihmismielen kuvauksesta ja vivahteikkaiden henkilöhahmojen välisistä jännitteistä sekä ystävyydestä. On hienoa tuoda tämä lahjakkaiden tekijöiden ja näyttelijöiden ajatuksia herättävä psykologinen trilleri katsojille, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.


Vaikka sarjan henkilöt ja hoitokeinot ovat fiktiivisiä, sarjaa varten on tehty taustatutkimusta psykiatrian historiasta ja hoitokeinoista Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Se on saanut inspiraatiota myös Turun saaristoon kuuluvan Seilin saaren historiasta, jossa toimi naisten mielisairaala 1960-luvulle saakka.

- Osana taustatöitä yövyin Seilin saarella entisessä potilashuoneessa ja tutustuin mielisairaalan historiaan. Lisäksi tutustuin sairaalan arkistoihin ja potilaiden kirjeenvaihtoon Turun kansallisarkistossa, kertoo sarjan pääkäsikirjoittaja Mia Ylönen.

Synopsis:

Opiskelija-aktivisti Onerva (Satu Tuuli Karhu) lähetetään vasten tahtoaan hoitoon syrjäisellä saarella sijaitsevaan mielisairaalaan. Aggressiiviseksi ja hysteeriseksi diagnosoitu Onerva alkaa kuitenkin pian epäillä, että tohtori Lundstenin (Santeri Kinnunen) määräämissä hoidoissa on jotain outoa. Ovatko potilaat todella sairaita, vai ovatko he vain ”hankalia naisia”, jotka yhteiskunta haluaa korjata sopimaan ajan normeihin ja naiskuvaan?

Katso sarjan traileri alla: