Lidl Suomi
22:10 - 10.05.2021 / viihde / Findance
Lidl: Yli 60-vuotiaat käyttävät aktiivisesti Lidlin etusovellusta - skannaavat yhtä innokkaasti kuin nuorin ikäryhmä

Kesällä 2020 lanseerattu Lidl Plus -etusovellus herätti keskustelua ikäihmisten valmiudesta käyttää digitaalista etusovellusta. Helppokäyttöinen sovellus on kuitenkin otettu innokkaasti vastaan myös iäkkäämpien käyttäjien parissa: jo lähes 20 prosenttia rekisteröityneistä käyttäjistä on yli 60-vuotiaita. Yli 60-vuotiaat myös käyttävät sovellusta aktiivisesti.

Lidl Plus -etusovellus täyttää pian vuoden. Rekisteröityneitä käyttäjiä on jo reippaasti yli 750 tuhatta. 20 prosenttia käyttäjistä on yli 60-vuotiaita, ja he ovat aktiivisia Lidl Plus -käyttäjiä. Pelkästään huhtikuussa 2021 havaittiin, että nämä aktiiviset ikäihmiset avasivat sovellusta kahdesta kolmeen kertaan viikossa.

Lanseerauksen aikaan uskoimme vahvasti, että suomalaiset ovat digikansaa. Luotimme siihen, että myös ikäihmiset löytävät sovelluksen. Tämä piti paikkansa. Esimerkiksi huhtikuussa yli 60 -vuotiaat ovat skannanneet etusovellusta kassalla yhtä aktiivisesti kuin 18–29-vuotiaat käyttäjät. Vanhemmista käyttäjistä naiset ovat hieman aktiivisempi käyttäjäryhmä kuin miehet, kertoo Sarah Pennanen, Head of Digital Nordics Lidlistä.

Pelkästään viimeisen kuukauden aikana uusia rekisteröityneitä yli 60-vuotiaita käyttäjiä on noin 16 prosenttia. Sovellus on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja yksinkertaiseksi, ja se soveltuu kaiken ikäisille. Tarjoukset ja erilaiset ominaisuudet löytyvät etusivulta, jolloin niihin pääsee nopeasti käsiksi.


Leimakortin pääsiäissuklaat hupenivat yli 60-vuotiaille

Leimakortti on Lidl Plus -sovelluksen uusin ominaisuus, joka tuli käyttöön maaliskuun puolessa välissä. Leimakorttiin saa uuden leiman, kun ostaa leimakorttiin osoitettuja tuotteita. Pääsiäisenä leimakortin tuotteet olivat Lidlin oman merkin Favorina-suklaita. Ne kiinnostivat erityisesti 60–75-vuotiaita ikäihmisiä, jotka käyttivät leimakorttia aktiivisesti.

Ylipäätään leimakorttia käyttivät eniten yli 60-vuotiaat. Heitä oli yli 20 prosenttia leimakortin käyttäjistä, muiden ikäryhmien jakautuessa tasaisemmin. Leimojen kerääminen on hyvin tuttua monelle, mutta tällä kertaa leimat kerättiin digitaalisessa sovelluksessa. Olemme erittäin iloisia ikäihmisten aktiivisuudesta Lidl Plus -etusovelluksen suhteen. Myös muissa ominaisuuksissa on havaittavissa saman suuntaista aktiivisuutta, hehkuttaa Pennanen.

Lidl Plus -etusovellus lanseerattiin kesäkuussa 2020. Etusovellus on ollut Suomen ladatuimpien ilmaisten appien joukossa siitä lähtien. Lidl Plus on Lidlin digitaalinen etusovellus, jossa käyttäjät saavat erilaisia etuja ja palveluita sekä voivat säästää ostoksissaan. Näitä etuja ovat muun muassa viikoittain vaihtuvat etukupongit ja aktiivista käyttäjää palkitsevat bonuskupongit.

artikkelin avainsanat:
Lidl Lidl Plus