Atena
02:10 - 06.05.2021 / viihde / Findance
Jaakko Melentjeff -dekkari Jos et valvo ilmestyi - "Tamperelainen päätoimittaja löytyy kuolleena"

Jaakko Melentjeff on julkaissut uuden dekkarin Jos et valvo.

Tamperelainen päätoimittaja löytyy kuolleena, ja vasta ruumiinavauksessa paljastuu, että hänet on murhattu. Tutkinnasta saa vastuun Paula Korhonen, joka on lopettelemassa sijaisuutta esimiehenä. Kahden viikon takamatka murhaajan jahdissa tuskastuttaa, samoin työpaikan hankala ilmapiiri, mutta sitkeästi Paula käärii hihat.

Kun samalla tavalla tehtyjä murhia paljastuu muitakin, Pohjola alkaa etsiä sarjamurhaajaa. Melentjeffin edellisistä kirjoista tutut hahmot – Paula Korhonen, Kalle Nordin, Annmari Akselsson ja Håkan Holmström – tekevät yhteistyötä yhteispohjoismaisen NORDSAn alaisuudessa.

Pohjoismaisesta yhteistyöstä huolimatta poliisit päätyvät yhä uudelleen umpikujaan. Alibit pitävät liian hyvin eikä epäiltyjen röyhkeydellä ole rajaa. Pala kerrallaan alkaa kuitenkin selvitä, miksi murhattujen haudoilta löytyy sitaatteja Ilmestyskirjasta: ”Jos et valvo, minä tulen kuin varas…”

Paula Korhosen elämässä työ sekoittuu parisuhteeseen, kun työtoverin petos vie Paulan syvälle mustasukkaisuuskriisiin. Ruotsalainen Annmari Akselsson pohtii pitkään vaivannutta arvoitusta: onko hänen pomonsa Håkan Holmström myös hänen isänsä? Kalle Nordinin on aika tehdä tiliä menneisyytensä kanssa. Se vie Kallen hengenvaaraan, mutta myös nostaa pintaan hänen säälimättömän puolensa.


Ylöjärveläinen Jaakko Melentjeff (s. 1965) työskentelee sosiaalityöntekijänä Tampereella psykiatrian poliklinikalla. Hänen aiemmat dekkarinsa Hukkuneet ja Papin kosto on käännetty myös saksaksi. Hän suhtautuu intohimoisesti niin shakkiin kuin ympärivuotiseen työmatkapyöräilyyn.

Äänikirjan lukee Hanna Saari.