Dave Meyers
00:10 - 01.05.2021 / musiikki / Findance
Coldplay julkaisee Higher Power -singlen ensi viikolla

Coldplay on ilmoittanut julkaisevansa uuden Higher Power -nimisen singlen ensi viikon perjantaina, 7. toukokuuta.

"Higher Power on kappale joka syntyi pienellä kosketinsoittimella ja kylpyhuoneen pesualtaalla vuoden 2020 alussa. Sen on tuottanut Max Martin, joka on todellinen maailmankaikkeuden ihme. Se julkaistaan perjantaina 7. toukokuuta. Rakkaudella c, g, w & j” - Coldplay kertoi Twitterissä.

Julkistus vahvistaa fanien levittämät huhut viime viikosta lähtien, kun kryptiset mainostaulut alkoivat osoittaa mystiselle verkkosivustolle nimeltä alienradio.fm. Fanit onnistuivat tulkitsemaan kirjaimelliset symbolit ja paljastamaan kappaleen otsikon sekä julkaisupäivän!

Coldplay perustettiin Iso-Britanniassa vuonna 1996, kun yhtyeen jäsenet Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion ja Chris Martin tutustuivat toisiinsa opiskellessaan Lontoossa. Yellow -hitillä kansainväliseen suosioon ponnahtanut yhtye on nykyään yksi maailman menestyneimpiä ja kappaleet ovat striimanneet Suomessakin moninkertaista platinaa sekä viihtyneet radiolistan kärjessä.


Kahdeksalta studioalbumilta löytyvät muun muassa klassikot Yellow, Clocks, Fix You, Paradise, Viva La Vida sekä A Sky Full Of Stars.

Yhtyeen palkintokaapista löytyy lähes jokainen arvostettu musiikkipalkinto, mukaan lukien seitsemän Grammy -palkintoa.

artikkelin avainsanat:
Coldplay Higher Power Max Martin