Huawei
14:10 - 03.05.2021 / viihde / Findance
Huawein Watch Fit Elegant -älykello ja Band 6 -älyranneke saapuivat myyntiin Suomessa - Pippa Laukka kommentoi

Huawein uusi Watch Fit Elegant on tyylikäs uutuus laajenevaan älykelloperheeseen. Watch Fit Elegant helpottaa oman terveyden seurantaa ja kannustaa liikkumaan. Lisäksi Huawei tuo myyntiin edullisen mutta yllättävän monipuolisen Band 6 -älyrannekkeen, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi lapsille tai nuorille.

Huawei Watch Fit Elegant -älykellossa on kattavasti erilaisia terveysseurantaominaisuuksia. Siitä löytyy esimerkiksi SpO2-seuranta, jonka avulla käyttäjä voi tarkkailla veren happisaturaatiota – eli kuinka paljon veressä on happea. Happisaturaatio ilmoitetaan prosentteina. Normaali happisaturaatio on 95–100%, mutta kello ilmoittaa, jos veren SpO2-taso on liian alhainen. Oman SpO2-tason muutoksia voi seurata ja tarkistaa Huawei Health -sovelluksesta, joka tarjoaa mahdollisuuden perehtyä tarkemmin omaan terveydentilaan.

Tavallinen ihminen ei normaaliarjessaan huomaa parin prosentin vaihtelua veren happipitoisuudessa. Sen jatkuva seuranta kuitenkin kannattaa, myös lääkäri Pippa Laukan mielestä.

”Älykello on loistava tapa seurata omaa vointiaan ja oppia, miten oma keho toimii. Useimmat älykellot mittaavat esimerkiksi sykettä, stressitasoa ja unta. Kun seuraa omaa hyvinvointiaan, on helpompi havaita poikkeamat, jotka joskus voivat olla merkki jostain vakavasta häiriöstä. Happisaturaation seuraaminen on sama juttu kuin oman ruumiinlämmön tai verenpaineen seuraaminen. On hyvä tietää, mikä on itselle normaalia, jotta voi reagoida poikkeamiin”, Laukka havainnollistaa.

Laukka kuitenkin muistuttaa, ettei hyvinvointiteknologiaa ole tarkoitettu lääketieteelliseen diagnosointiin.

Happisaturaation lisäksi Huawei Watch Fit Elegantista löytyy esimerkiksi stressitason seuranta sekä kuukautiskierron seuranta. Käyttäjän on siis mahdollista saada kattavasti tietoa omasta terveydentilastaan.

Älykello auttaa pysymään aktiivisena

Vuorovaikutteiset ja kiinnostavat kunto-ohjelmat ovat aina olleet Huawei Watch Fit -sarjan ainutlaatuinen piirre. 96 harjoitusmuodon lisäksi älykello tarjoaa 12 helppoa kuntokurssia, joiden aihepiireinä ovat muun muassa kiinteytyminen, rasvanpoltto sekä hartioiden ja kaulan jäykkyyden lievitys. Nämä kurssit on helppo aloittaa milloin ja missä vain, joten oman aktiivisuuden ylläpitäminen on nyt entistä helpompaa.

Huawei Watch Fit Elegant tarjoaa myös 13 juoksuharjoitetta, jotka on räätälöity kaiken tasoisille juoksun harrastajille. Kello analysoi juoksunopeuden, ja tulokset saadaan reaaliajassa, jotta käyttäjien on mahdollista optimoida omaa harjoitteluaan. Lisäksi älykello antaa reaaliaikaista juoksuopastusta ja neuvoja harjoitteluun.

Erilaisten liikunta- ja harjoittelumuotojen avulla käyttäjät voivat helposti muotoilla oman harjoitusohjelmansa ja saavuttaa kuntoilutavoitteensa askel askeleelta.


Entistä parempi käyttökokemus

Uusi Huawei Watch Fit Elegant on muotoilultaan minimalistisen tyylikäs. Hengittävän ja miellyttävän hihnan ansiosta kello tuntuu mukavan kevyeltä kädessä. Kellon näyttö on suorakulmion muotoinen ja reunoiltaan pyöristetty. Runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja se on viimeistelty kiillotetulla lasipinnalla. Kello on helppo personoida oman maun mukaiseksi, sillä kellotaulun taustakuvaksi voi valita esimerkiksi oman lempikuvan, jonka saa siirrettyä helposti Huawein älypuhelimesta (EMUI 10 -käyttöjärjestelmä tai uudempi).

Älykellosta näkee perinteisten sääominaisuuksien lisäksi myös päivittäisen auringonnousun ja -laskun ajankohdan. Tämä auttaa esimerkiksi arvioimaan, milloin kannattaa lähteä ulkoilemaan, jos haluaa palata kotiin ennen pimeän tuloa.

Uusien ja älykkäiden ominaisuuksien lisäksi Huawei Watch Fit Elegant tarjoaa edelleen 10 päivän akunkeston, vaikka sykkeen- ja unenseuranta olisivat päällä. Lisäksi älykello tukee Huawein pikalataustekniikkaa. Vain viiden minuutin latauksella älykello toimii koko päivän tyypillisessä käytössä.

”Huawein uusin älykello on täydellinen vaihtoehto käyttäjille, jotka haluavat seurata aktiivisesti omaa terveyttään ja liikkumistaan. Laite mahdollistaa entistä paremman käyttökokemuksen muotoilunsa, materiaaliensa ja toiminnallisuutensa kautta”, kertoo Joonas Nurmela, Huawein johtava PR- ja viestintäpäällikkö.

Uuden Huawei Watch Fit Elegant -älykellon suositushinta on 139 euroa ja sen myynti on alkanut Suomessa. Laite on saatavilla kahdessa tyylikkäässä värissä: valkoisena (Frosty White) ja mustana (Midnight Black).


Uusi Huawei Band 6 on aktiivisuusrannekkeiden aatelia

Band 6 on kevyt ja miellyttävä aktiivisuusranneke, jonka värillinen 1,47-tuumainen 2.5D-kosketusnäyttö on helppokäyttöinen ja selkeä. Pehmeä silikoniranneke hylkii likaa ja on ihoystävällinen. Päivittäisessä peruskäytössä Band 6 toimii jopa kaksi viikkoa. Rannekkeen lataus tapahtuu helposti ja nopeasti. Jo viiden minuutin lataus tuottaa tarpeeksi virtaa kahden päivän tyypilliseen käyttöön.

Aktiivisuusranneke hyödyntää tekoälyalgoritmia, jonka ansiosta sykkeen seuranta on entistä tarkempaa. Jos syke esimerkiksi nousee tai laskee liikaa, ranneke ilmoittaa tästä käyttäjälle, jolloin ohjeisiin voi reagoida. Huawei Band 6 ja Huawei TruSeen 4.0 -teknologia auttavat käyttäjää kehittämään omaa harjoitteluaan ja elämäntapojaan. Ranneke tarjoaa tarkkoja tietoja esimerkiksi juoksuvauhdista ja sykkeestä, ja siitä voi tarkastella myös omaa askelmäärää ja kalorinkulutusta. Aktiivisuusrannekkeessa on 96 eri toimintatilaa, kuten juoksu, kävely, pyöräily ja uinti.

Liikunnan ja aktiivisuuden lisäksi rannekkeen avulla voi myös tarkastella omaa untaan. Huawei TruSleep 2.0 mittaa sykkeen nukkumisen aikana ja analysoi unen laadun. Band 6 tarjoaa myös kuukautiskierron ja stressitasojen seurannan, ja sen avulla voi seurata myös veren happipitoisuutta eli SpO2-tasoja.

Huawei Band 6:ssa on soittajan tunnistus eli käyttäjä voi hylätä tai vaimentaa soiton esimerkiksi kesken harjoituksen. Rannekkeen avulla voi hallita myös älypuhelimen musiikintoistoa. Aktiivisuusrannekkeessa on lisäksi kätevä “Löydä puhelimeni”-toiminto, jolloin hukassa oleva puhelin soi ollessaan Bluetooth-kantaman alueella.

Uuden Huawei Band 6 -älyrannekkeen suositushinta on 69 euroa ja sen myynti on alkanut Suomessa. Band 6 on saatavilla mustana, pinkkinä, oranssina ja metsänvihreänä. Mustassa ja vihreässä rannekkeessa on hopeinen kellotaulu, oranssissa ja pinkissä kultainen.